Студенти Академії допомагають людям з особливими потребами. ФОТО

Студенти Академії допомагають людям з особливими потребами. ФОТО
Студентка Академії рекреаційних технологій і права Наталія Шишолік – керівник громадської організації людей з особливими потребами «Довіра» розповідає: «Спочатку це був клуб однодумців – осіб з інвалідністю".

Метою створення клубу було спілкування з людьми, можливість для людей з особливими потребами вийти з будинків, у яких проводили більшість часу, можливість побороти свої страхи та комплекси. До кожного з них потрібен був особливий підхід, адже більшість з них майже не з’являлися на людях.

25 жовтня 2001 року об’єдналося кілька людей і створили клуб «Довіра», який проіснував 10 років. За ці роки було багато зустрічей, кожна з них приносила багато цікавого: нові емоції, друзі, знайомства. Згодом почали залучати діток з обмеженими можливостями.

«Довірівці» приймали участь в обласній творчій лабораторії молодих обдарованих інвалідів «А я іду крізь біль до світла…», спортивних змаганнях та фестивалях.

Згодом члени клубу виросли і зрозуміли, що потрібно рухатися далі та офіційно зареєструвати організацію. 3 березня 2012 року «довірівці» почали нове десятиріччя уже як Маневицька районна громадська організація інвалідів «Довіра», надалі (МРГОІ Довіра)».

Основною метою діяльності Організації є:

- захист законних прав та інтересів членів Організації;

- допомога членам Організації у вирішенні соціально-правових проблем;

- здійснення оздоровчої, аматорської спортивної, культурної, освітньої та наукової діяльності членів Організації.

Завданнями Організації є:

- надання матеріальної та соціальної допомоги інвалідам;

- забезпечення правовою та юридичною інформацією членів Організації;

- встановлення контактів з благодійними центрами, організаціями і громадами за кордоном, які мають бажання займатися милосердям на території України;

- організація благодійних компаній, виставок, аукціонів, вікторин, культурно-видовищних заходів, екскурсій та лотерей;

- створення матеріально-технічної бази для комплексу заходів професійної та соціальної реабілітації інвалідів;

- надання матеріальної та соціальної допомоги членам Організації та членам їх сімей;

- здійснення інших заходів, спрямованих на досягнення поставленої мети.

У статусі громадської організації відбулося багато нового. Було започатковано проведення спортивних змагань для людей з обмеженими можливостями «Дорога до власних перемог», які у 2015 році були проведені втретє. Два роки поспіль відбувався благодійний фестиваль творчості «З Україною в серці», на якому були зібрані кошти та передані пораненим воїнам АТО.

Під керівництвом студентки Академії було започатковано проведення дня Святого Миколая для діток з інвалідністю за сприяння Маневицької районної бібліотеки, а також був проведений «Урок Доброти» для учнів третього класу Маневицької школи № 1, на якому діткам розповідали про людей з інвалідністю та про толерантне ставлення до них.

Для проведення заходів активно залучаються волонтери. З кожним роком зростає кількість людей, які надають благодійну допомогу особам з обмеженими можливостями. Це дозволяє кожній людині з інвалідністю рівноправно приймати участь у суспільному та громадському житті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Студенти Академії допомагають людям з особливими потребами. ФОТО
14 червень, 2016, 13:29