Волинські козаки у Польщі представляли Україну. ФОТО

Волинські козаки у Польщі представляли Україну. ФОТО
У Польщі українську делегацію на традиційному стрілецькому з'їзді представляли і волинські козаки.

Про це повідомили у прес-службі спілки громадських організацій "Молодіжна Платформа".

У рамках традиційних стрілецьких з'їздів, які відбуваються раз на три роки, з 24 по 26 серпня у місті Тухоля, що в Польщі, відбувся ХVII з’їзд гільдій історичних стрілецьких братств Європи. На цей захід з’їжджається від 10 до 30 тисяч людей. Не обійшлося це дійство європейського масштабу і без українців.

До складу козацької делегації входило і «Козацьке Стрілецьке Братство» з Луцька під керівництвом отамана Віктора Федосюка.

«В той же час, де кожен у своєму костюмі, з’явилися ми, українці, які представляли своє історичне вбрання часів змагань Української Народної Республіки за незалежність – чорних запорожців. Чорні запорожці - це був кінний полк, тому спочатку для присутніх це була новина, усі запитували, з якої ми країни, а потім усі чітко знали, що це наш національний костюм, що це теж наша традиція», - розповів отаман «Козацького Стрілецького Братства» Віктор Федосюк.

У рамках заходів відбулося, зокрема, і засідання вищої гілки європейської гільдії. Оскільки Україну прийняли до цієї гільдії, то на засіданні з вирішальним словом був присутній голова асоціації стрілецьких братств України Віктор Федосюк. Обговорювались різні питання від фінансування до життя самої спілки, та планів на подальшу роботу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Клоуны.
Работать надо.
Деградация экономики полная, а они в солдатики играются.
Відповісти
Дурак ты антиукр. Виктор Федосюк руководит одним из крупнейших рекламно-издательских агенств Луцка "Инициал". Создал его еще в 90-е годы с нуля своим горбом и талантом. А солдатики, как Вы выразились, это хобби. Кто марки собирает, кто машины.
Відповісти
Респект таким людям! Вони реально прославляють нашу держдаву!
Відповісти
Україна ж повинна бути відомою не лише через дурнуватих політиків!!!! ці люди спілкуючись з іноземцями великого рангу,хочуть хочаб трішки виправдати нашу державу! показати,що тут ще є ЛЮДИ!!!,які хочуть нормального майбутнього,які прагнуть свободи і вірять в неї!!! Отже,нічого поганого Федосюк не робить,навпаки!!!
Відповісти
Останні новини
Волинські козаки у Польщі представляли Україну. ФОТО
04 вересень, 2012, 17:55