Закону про зниження акцизів на вживані авто таки бути, - Ігор Гузь

Закону про зниження акцизів на вживані авто таки бути, - Ігор Гузь
Верховна Рада України відхилила постанову екс-регіонала Дмитра Святаша, якою блокувалося набуття чинності Закону України, що дозволяє здешевити вартість вживаних авто із-за кордону.

Одним із активних прихильників такого рішення став народний депутат Ігор Гузь, - повідомляє прес-служба Ігора Гузя.

Нагадаємо, 31 травня депутати підтримали законопроект №3251 "Про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів", згідно з яким значно знижуються ставки акцизного збору на ввезення вживаних легкових автомобілів.

«Всі розуміємо, що цей закон дозволить ввозити автомобілі з-за кордону, що будуть значно дешевші від українських», - зазначив Ігор Гузь у своєму виступі під час засідання. Він переконаний, що прийняття цього законопроекту значно полегшить життя громадян України, в тому числі і жителів його виборчого округу №19, що знаходиться поблизу кордонів.

Проте депутат від групи "Відродження" Дмитро Святаш зареєстрував постанову про скасування Закону, а тому Голова Верховної Ради не міг підписати законопроект, аби ціни для українців реально знизилися.

Ігор Гузь публічно виступив проти таких "палок в колеса" він екс-регіонала Святаша та підтримав скасування його постанови.
Отож, 16 червня Верховна Рада прийняла таке рішення, а спікер Андрій Парубій підписав законо щодо здешевлення автомобілів прямо у сесійній залі.

Наприклад, якщо досі акцизи для "однолітрових" автомобілів становили 1700 євро, будуть – 63 євро; "дволітрових" – понад 4 тисячі євро, будуть 500 євро.

«Без перебільшення, мільйони українців чекали прийняття цього закону. Сподіваюся, що і Президент підтримає та підпише цей закон!» - відзначив Ігор Гузь.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не сильно радійте ,автомобілі з 2010 року,а не старіші і не думайте що ті авто які купували в Польщі за тисячу зелених підпадуть під цей закон .
Відповісти
Ще одна перемога!!!Українці масово поїхали купувати авто.
Відповісти
коли ви тупі і не рахуєте: квота у 25 % означає, що від жовтня 2016 до жовтня 2017 матимемо лише 15 хв української на 45 хв російської
Відповісти
Останні новини
Закону про зниження акцизів на вживані авто таки бути, - Ігор Гузь
16 червень, 2016, 21:48