У Дніпрі запрацювала унікальна кімната однієї картини

У Дніпрі запрацювала унікальна кімната однієї картини
У Музеї українського живопису в Дніпрі запрацювала унікальна кімната однієї картини. Тут бажаючі можуть насолодитися спогляданням роботи і побути один на один з прекрасним. Відвідувачу видають навушники, з яких звучить інформація про техніку і деталі написання роботи.

«Зараз городяни можуть споглядати твір Федора Павленка "Дерево". Роботи цього автора фактурні, вони ніби виконані згустками фарби і завжди викликають непідробний інтерес у глядача, їх можна розглядати довго. Кімната однієї картини — це самотність у великому місті», — розповідає мистецтвознавець Анастасія Глинська.

Непідробний інтерес викликає не тільки витвір, але і доля художника, якого не стало в 2008-му. Рано осиротівши, Павленко часто втікав з дитбудинку. Не маючи художньої освіти, він створював самобутні полотна, чим прославився серед колекціонерів. Майстер любив усамітнення, бо писав свої картини завжди за зачиненими дверима. Очевидно, так його роботи сприймаються органічніше.

Відвідувачам ініціатива припала до душі, мовляв, не у всякому музеї можна усамітнитися. «Коли розглядаєш картину в самоті, відчуваєш зовсім інші відчуття, адже немає натовпу, який буквально тисне на тебе. Немає суєти, можна побути наодинці з собою і зрозуміти, що хотів сказати своїм твором художник», — вважає відвідувачка Марина Суботіна.

Оцінити всю принадність кімнати можна за адресою: вул. Троїцька площа, 5-а. Музей працює з середи по неділю з 11:00 до 19:00.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Дніпрі запрацювала унікальна кімната однієї картини
17 червень, 2016, 05:42