Влада ігнорує багатодітну матір з Нововолинська. ДОКУМЕНТИ

Влада ігнорує багатодітну матір з Нововолинська. ДОКУМЕНТИ
Нововолинка Ірина Кравчук з трьома дітьми живе у кімнатці площею 12 кв. м. Жінка безрезультатно оббиває пороги різних установ – у Нововолинській міськраді їй радять стати в чергу на квартиру.

Ірина виховує трьох неповнолітніх дітей, живе у маленькій кімнаті гуртожитку біля школи №6, - повідомляє БУГ.

Загальна площа помешкання — 12 кв. м. На придбання нового житла жінка грошей не має, тому надіється тільки на допомогу міської ради. Дітям нема де не тільки гратися, а й писати уроки – у кімнату не поміщається письмовий стіл. Старший син має серйозні проблеми зі здоров’ям. Хлопчик розкладає зошити на комоді і вчить уроки.

Жінка вже рік добивається, аби сім’ї допомогли з житлом – міські чиновники розводять руками. Стукала вже всюди. Усі вони одразу відмовили, пояснивши, що вільних квартир у місті немає. Місяців три тому звернулася зі своєю проблемою до заступника мера Андрія Сторонського. Він обнадіяв, що є вільні кімнати у дев’ятиповерхівці біля автовокзалу, порадив написати заяву, відразу завірив документ. Через три дні виявилося, що кімнат нема – віддали переселенцям.

Ірина Кравчук звернулася за допомогою до народного депутата Ігоря Гузя, написала лист у Верховну Раду. З відповіддю, яка прийшла, знову поспішила до Сторонського.


“Він навіть не читав цього, не хотів слухати. Тоді підійшла до Сапожнікова. Міський голова з криком став пояснювати, що вільних кімнат нема та що може хоч 10 таких листів надрукувати”, – розповідає жінка.

Мер порадив Ірині стати у чергу на отримання житла. Це просто знущання. У цій черзі стоїть і вона сама, і її мати.

Якщо на одну людину припадає менше 6 кв. м помешкання, родина може писати заяву на розширення житла.

У гуртожитку, де живе Ірина, часто появляється поліція – там, з її слів, живуть люди, які зловживають спиртним. Діти бояться ходити у спільний туалет, вона водить їх за руку.

Де у Нововолинську є така робота, щоб Ірина могла із зарплати відкласти на житло? Не кожен чоловік тут може знайти постійне працевлаштування, а що вже казати про неї, матір трьох дітей?

Така проблема – не поодинокий випадок у Нововолинську. Вже неодноразово повідомляло про жителів Сонячної, 13, які проживають у невеличких кімнатах бараку та добиваються розширення житлової площі.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всі робимо по 5 дітей і вимагаємо квартиру в держави!
Відповісти
Саша помовч
Відповісти
а в селі не хочуть оселитися? а батько їх де? треба ще було дерево посадити і почати з будівництва будинку.а не спочатку клепати дітей, а потім дайте нам квартиру. відповідальність треба вміти розподіляти
Відповісти
Ситуація типова. Треба думати перед тим як щось робити, щоб потім не було кого винити. Наробив тих дітей сам і бав їх!
Відповісти
ще можна і грошей просити, не тільки квартиру
Відповісти
Державна програма: нароби 5 дітей і отримай квартиру!
Відповісти
Це,що означає вона наробитла дітей, а ми повинні їй квартиру купити.Це просто повний жах. Наробила,корми,глЯди.Тож вона тисяч 7 одержує наших грошей з наших податків. От хай і збирає на купляє хату,бере кредит. мало того,що вона ніде не працювала,несплативши ні гривні податку, а гроші одержує, та ще й їй хату давай. Ото нагла,хай іде попрацює років 40, а тоді вимагає від держави. За кордон хай валить її клепальник і гроші заробляє. Дапвайте дійсно всі не будемо працювати, а дітей клепати і від держави вимагати,Квартиру, машину ще і гроші ще бульше,щоб давали.Іди праюй непотріб,а не дітей роби
Відповісти
Останні новини
Влада ігнорує багатодітну матір з Нововолинська. ДОКУМЕНТИ
19 червень, 2016, 10:14