Львівське сміття спалюватимуть у Києві

Львівське сміття спалюватимуть у Києві
Київ надасть тимчасову допомогу у розв’язанні проблеми зі сміттям у Львові. Мер Львова Андрій Садовий звернувся до мера столиці Віталія Кличка з проханням про таку допомогу.

Про це повідомляє ЗІК з посиланням на прес-службу Київського міського голови В.Кличка.

«Розуміючи в якій складній ситуації опинився Львів та його мешканці ми готові допомогти львів’янам. Бо, переконаний, що повинні підтримувати один одного», – сказав В.Кличко.

Він додав, що зважаючи на те, що в літній час потужності сміттєспалювального заводу «Енергія» в Києві недозавантажені, «ми можемо прийняти частину сміття на спалення. А також – спрямовувати на сортувальні лінії. Сподіваюся, що проблема зі сміттям у Львові найближчим часом буде вирішена».

Мер Львова А.Садовий звернувся до мера столиці з листом, в якому просить допомогти з тимчасовим зберіганням частини ТПВ (твердих побутових відходів), що утворюються на території Львова. Та з гарантією, що такий самий об’єм буде повернутий на новий постійний Львівський полігон. В.Кличко зголосився допомогти, але не зберігаючи львівське сміття, а спалюючи його.

Нагадаємо, Львів забере своє сміття із Житомирського полігону. Відповідний лист від мера Львова Андрія садового надійшов на адресу Житомирської міської ради.

Нагадаємо, що вчора, 15 червня мешканці району прилеглого до міського сміттєзвалища району влаштували акцію протесту. Люди вимагали припинити прийняття Житомиром львівського сміття.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
рагулів в Гейроп і сміття за ними...
Відповісти
патріоти-ідіоти ... Сміття возити в м.Київ за 500 км. Може автомобільним транспортом ще й будете возити ( підказка - чи додумаєтесь товарними вагонами)? Ото буде золоте сміття... Бабла до фіга відмиють. А 10 років Садовий-Цар що думав ?! Критикував до 2004 владу за все і вся, а тут всрався !!! Мозок тільки працює на відмивання грошей з державної казни ?! Горе-мери- патріоти -ідіоти !!! ...
Відповісти
За каденцію Садового у Львові було 43 пропозиціі з 14 краін світу про необхідність будівництва сміттєпереробних заводів довкола нині палаючого грибовицького сміттєзвалища... А скільки було пропозицій до наших мерів? З Китаю точно були. Там просто не знають відкатів... Ось і не побудували. Тримати руку на урочистих подіях ми усі вміємо. А от сміття багато з нас викидає де попало. Брище. Все на купу- гору для нащадків. Хай вони розберуться з цим гноєм. А воно (продукти сміттєзвалища) забруднює повітря випарами і землю опадами (вся іфекційна таблиця + таблиця Мендєлєєва). Водні горизонти теж страждають... Скоро може не стати прісноі води в довколишніх селах. Контрольні незалежні аналізи повітря, землі, води, ніхто не робить. А треба. Ось так зріють регіональні чорнобилі для внуків і правнуків... Екоцид! І хто за ним ховається? Ні не папа Карло а ми і ви. І ті хто при кермі.
Відповісти
Нема відкатів - нема дозволу на будівництво заводу. Нам такі інвестори не потрібні.
Відповісти
Невміння визнавати помилки і робити висновки призводить до нових жертв. Шкода хлопців. Боляче. Але правда дає можливість переосмислення...
Відповісти
Останні новини
Львівське сміття спалюватимуть у Києві
18 червень, 2016, 06:40