ЄВРО-2016. Бельгія розгромно перемагає Ірландію

ЄВРО-2016. Бельгія розгромно перемагає Ірландію
Реалізувавши контратаки у другому таймі, підопічні Марка Вільмотса перемогли та вийшли на друге місце у групі Е.

Для бельгійців ця гра в першу чергу була можливістю виправитись після невдалого матчу з італійцями. Шквал критики, який вилився на «Червоних дияволів», змусив їхнього головного тренера зробити деякі зміни у складі – на поле з перших хвилин вийшли Феррейра-Карраско та Мусса Дембеле, у той час як Маруан Феллаїні та Раджа Наінголлан залишились в запасі. А на правому фланзі оборони замість Лорана Сімана вийшов Томас Меньє. Забігаючи наперед, слід зазначити, що вийшов вдало.

У Мартіна О’Ніла та його підопічних також було бажання реабілітуватись за перший тур: чотири дні тому ірландські футболісти напрацювали на перемогу, однак автогол Кірана Кларка залишив команду без двох потрібних очок. У складі «біло-зелених» у порівнянні з попереднім поєдинком не виявилось лише ветерана команди Джонатана Уолтерса: замість нього на лівому фланзі захисту вийшов Уорд, тоді як Бреді у цьому матчі грав на цьому ж краю у середній лінії.

З перших хвилин «Червоні дияволи» звично взяли м’яч у ноги та спробували взяти контроль над грою. Однак за весь перший тайм з серйозних можливостей для взяття воріт можна згадати лише одну – удар Азара з хорошої позиції пролетів вище рамки. Ірландці, у свою чергу, демонстрували багато бажання, старалися боротись із суперниками на кожній ділянці поля, однак з гостротою в атаці ніяк не складалось – бельгійські захисники надійно закривали самотнього Шейна Лонга.

Тим більш несподіваною була розв’язка матчу в другому таймі. Чи не перший похід «біло-зелених» в атаку великими силами призвів до стрімкої контратаки, яку розпочав Ромелу Лукаку. Форвард англійського «Евертона» відправив у забіг Кевіна Де Брюйне, а той, обігравши на правому фланзі Бреді, повернув м’яч на Лукаку, який точно поклав «шкіряного» у кут воріт Рендольфа з лінії штрафного майданчика – 1:0. А ще за десять хвилин відзначився Аксель Вітсель: гравець «Зеніта», атакуючи другим темпом, віддав довгий пас на правий фланг, а сам побіг «на одинадцять» - і саме туди прилетіла подача Томаса Меньє. Захист ірландської команди виявився до цього не готовим -2:0.

Як не старались «біло-зелені» швидко відіграти бодай один м’яч, у них не виходило нічого. Навпаки, за двадцять хвилин до кінця матчу бельгійці знову покарали суперників за необачність. Тепер у контратаку знову ж таки по правому флангу втік Еден Азар, який віддав передачу в центр карного майданчика – Ромелу Лукаку залишалось лише покотити «круглого» повз голкіпера. Форвард з цим завданням справився і, таким чином, повторив вчорашнє досягнення Альваро Морати, забивши двічі у одній грі – 3:0. Слід відзначити, що відправив у прорив Азара якраз Томас Меньє - схоже, вирішення проблеми правого захисника у бельгійців все ж є.

За час, що залишився, підопічні Марка Вільмотса так і не дали супернику скоротити рахунок у грі та довели матч до справедливої перемоги. Тепер «Червоні дияволи» розмістились на другій сходинці у таблиці. Збірна Італії після такого результату стала першою на Євро командою, яка достроково вийшла у плей-офф з першого місця у своєму квартеті. Можливо, це й зіграє у наступному турі на руку ірландцям – все ж таки проти немотивованої «Скуадри адзурри» в них, скоріш за все, буде більше шансів, аніж у «сухенької» швецької збірної проти такої Бельгії.

Бельгія – Ірландія 3:0 (Лукаку, 48, 70, Вітсель, 60)

Склади команд

Бельгія: Куртуа – Меньє, Альдервейрельд, Вермален, Вертонген – Дембеле (Наінголлан, 57), Вітсель – Феррейра Карраско (Мертенс, 64), Де Брюйне, Азар – Лукаку (Бентеке, 82).

Ірландія: Рендольф – Коулмен, О’Ши, Кларк, Уорд – Хендрік, Уілан, Маккарті (Макклін, 62), Бреді – Хулахен (Макгіді, 71) – Лонг (Кін, 78).

Попередження: Вермален – Хендрік.


Дмитро Кузнецов, для ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ЄВРО-2016. Бельгія розгромно перемагає Ірландію
18 червень, 2016, 18:50