Російська нафта Urals втрачає позиції на нафтовому ринку Європи

Російська нафта Urals втрачає позиції на нафтовому ринку Європи
Повернення Ірану на міжнародний ринок негативно позначилося на продажах російської нафти, змусивши Росію продавати експортну суміш Urals з найбільшою з червня 2014 року знижкою по відношенню до північноморської Brent.

Про це повідомляє ZIK.

Різниця між вартістю Urals і Brent збільшилася до 2,4 долара за барель, інформує Bloomberg з посиланням на дані трейдерів, які відстежують котирування Platts.

В ході торгів 17 червня найбільший нафтотрейдер Vitol знову виступив з пропозицією про продаж Urals з меншою знижкою, але не знайшов покупців.

За словами чотирьох трейдерів, опитаних Bloomberg, російська суміш Urals, яка за складом нагадує основний нафтовий продукт Ірану, отримала найбільші переваги, коли Тегерану були заборонені поставки в Європу у зв’язку з накладеними в 2012 році санкціями. Тепер скасування обмежень негативно позначається на Urals.

«Іранський експорт був вражаючим», – пояснив Bloomberg аналітик Natixis SA Абхішек Дешпанд. За його словами, Іран надавав нафтопереробним компаніям в Європі широкий вибір поставок.

Як зазначає Bloomberg з посиланням на дані Міжнародного енергетичного агентства, Іран діє швидко, намагаючись повернути частку ринку, втрачену за час санкцій. Минулого місяця обсяги експорту Тегерана досягли 2,1 млн барелів на день, наблизившись до досанкційного рівня.

До того, як чотири роки тому обмеження набули чинності, Іран постачав за кордон 2,2 млн барелів нафти в день. У травні цього року обсяги поставок іранської нафти в країни ЄС склали 355 тисяч барелів на день. Ще у квітні цей показник був на 20 тисяч барелів нижче.

«Іран діє без зволікань, повертаючи своїх європейських клієнтів», – йдеться в повідомленні МЕА.

На початку червня директор департаменту міжнародних відносин Національної іранської нафтової компанії Мохсен Камсарі повідомив, що компанія підписала контракти на постачання нафти з компаніями з Італії, Іспанії і Греції.

Мова йде про постачання компаніям Saras і Iplom (Італія), Repsol (Іспанія) і Hellenic Petroleum (Греція). Комсарі також додав, що зараз NIOC відновила переговори з нідерландсько-британською Shell. Він висловив сподівання, що незабаром Іран зможе укласти контракт і з цієї нафтогазовою компанією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це дуже радує і тішить, це погибель нашого ворога
Відповісти
Вільна конкурренція! І москалям перекриття кисню! ВІРНО!
Відповісти
Урааааааааа!
А в нас вже нічого нема і втрачати вже нічого, все вкрадено і прос..но УРАААААААА
Відповісти
Останні новини
Російська нафта Urals втрачає позиції на нафтовому ринку Європи
20 червень, 2016, 02:20