Всеправославний собор: чи отримає автокефалію УПЦ

Всеправославний собор: чи отримає автокефалію УПЦ
Російський релігійний і громадський діяч, протодиякон Російської православної церкви (РПЦ) Андрій Кураєв вважає, що Вселенський патріарх Варфоломій, швидше за все, задовольнить прохання Української православної церкви (УПЦ) відокремитися від Московського патріархату.

Про це йдеться в матеріалі ЗІК.

«Щодо перспектив звернення українських депутатів з приводу надання автокефалії Української Православної Церкви, думки експертів розділилися. Так, російський релігійний і громадський діяч, протодіакон РПЦ Андрій Кураєв заявив, що Вселенський патріарх Варфоломій, найімовірніше, підтримає бажання УПЦ відокремитися. На думку Кураєва, може бути прийнято рішення про визнання УПЦ частиною Константинопольської церкви, а пізніше, мабуть, їй дарують автокефалію. Представник РПЦ, втім, вважає, що відділення УПЦ не буде мати великого історичного значення для Московського патріархату», – пише журналіст.

А ось Співробітник Інституту релігії та суспільства Анатолій Бабинський вважає, що патріарх Варфоломій не надасть автокефалію жодній з українських православних церков, навіть УПЦ КП. За словами експерта, для Константинопольського патріарха важливо не просто дати автокефалію однієї з українських церков, а в цілому всій українській Православній Церкві.

«УПЦ КП має розвинену структуру, але ця структура не настільки розвинена, як того б хотів Константинополь. Їм (УПЦ КП і МП) могли б запропонувати якусь перехідну форму, наприклад, бути Митрополією Константинопольського Патріархату, як це колись уже пропонувалося», – вважає експерт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Немає на світі більш пілого народу чим російський, який породила татаро-монгольська орда. За тисячу років ці метастази вросли у свідомість і гени українців.
Остання світова імперія валиться на очах і це радує
Відповісти
Немає на світі дурніших і тупіших людей, аніж ті, які прагнуть здохнути за те, що б їх замість одних бандюків (донецько-єнакієвських), грабували інші бандюки (вінницько-рошеновські). І які не можуть відірватися від вітчизняного зомбоящика і тупо, не замислюючись, споживають (я би навіть сказав "хавають") без рзбору все те лайно, яке на них виливають. І пообережніше тепер щодо орди! Адже татарва тепер нам "браття". Хавай далі ТБ помиї! І не зачіпай гени справжніх українців! З генами у нас все в порядку!
Відповісти
свій рівень життя за підлої Російської імперії і за правової. соціальної, демократичної України. Як страшно вони нас гнобили. А остання імперія -США, тут з тобою не можна не погодитись. розвалюється на очах і свідомітів за собою тягне
Відповісти
Пани свараться, а в мужиків лоби тріщать... Я розумію так: -Храми побудовані за кошти українського народу і в Україні -це храми Українців... А Храми побудовані групою росіян за їхні ж зібрані кошти і пожертви -це Храми їхні і т.д.(за пожертви поляків, які проживають в Україні - їхні костели....) Релігію і віру не путайте... Релігія -це політика. А вірити потрібно в Бога. Хоч одна людина може мені сказати чи написати де в Святому Письмі написано про патріархати, канонічність... мене і вас за вчинки будуть питати на Страшному Суді... Але я українка і їм український хліб і живу в Україні і маю Богом дану нам українську мову і молюся на українській мові. Любіть Україну і її людей !!! (Українці, а ми самі себе любимо і поважаємо ?!)
Відповісти
Допомагаю коштами чи працею особисто тим людям, яким підказує серце... без посередників. А пригадайте історію... Колись при Храмах були і лікарні і столови і школи . За пожертви допомагали бідним, навчали і лікували. А тепер в Статутах релігійних громад за пожертви цього не передбачено ... Я так розумію, щоб бідним і хворим легше жилося потрібно парафіянам релігійних громад один одному допомагати і морально і коштами
Відповісти
хочу щоб існував Луцький патріархат, чим я гірше Філарета
Відповісти
ви хуторянського розливу! Сувенірщики...
Відповісти
Останні новини
Всеправославний собор: чи отримає автокефалію УПЦ
20 червень, 2016, 08:20