У Луцьку пройшов останній день чемпіонату України з легкої атлетики. ФОТО

У Луцьку пройшов останній день чемпіонату України з легкої атлетики. ФОТО
У Луцьку завершився останній день Чемпіонату України з легкої атлетики.

Про перипетії останнього дня змагань інформує «Волинська правда».

Недільний день видався спекотним не лише за температурою повітря, а й за пристрастями, які вирували 19-го червня на «Авангарді». І це не дивно, адже саме на останній день національної першості з легкої атлетики була покладена місія визначити володарів найбільшої кількості нагород і таких бажаних перепусток до Ріо.

Відразу три квитки до карнавальної, і водночас олімпійської столиці, подарував перший вид фінальної програми – біг на 400 з бар’єрами серед жінок. «Олімпійський» час вдалося продемонструвати переможниці – титулованій Ганні Тітімець та молодим Олені Колесніченко і Вікторії Ткачук.

Драмою-феєрією видався для глядачів фінальний забіг жінок на 800 м. На останній стометрівці дистанції молодій рівнянці Наталії Прищепі вдалося немов на велосипеді об’їхати досвідчену Наталію Лупу. Окрім вищезгаданих тезок, кваліфікувалася на Олімпіаду і бронзова призерка Ольга Ляхова. У чоловіків на цій дистанції кращим став Роман Ярко із Житомира, якому вдалося кваліфікуватися на чемпіонат Європи.

Незважаючи на відсутність на змаганнях титулованих учасників Діамантової ліги Ольги Саладухи та Богдана Бондаренка, інтриги у секторах, де змагалися «стрибуни» не бракувало. Компанію титулованій колезі у потрійному стрибку на Олімпіаді складе Руслана Ціхоцька, що повторила норматив 14.41 м.

У цьому ж виді змагань серед чоловіків тріумфував Андрій Станчев, який пригнув на 16.60. За відсутності Богдана Бондаренка перемогу у секторі для стрибків у висоту віщували Андрію Проценку, однак іменитий висотник зупинився на позначці 2.20 м, а тріумфував тут Дмитро Яковенко з результатом 2.26 м.

Приємністю для місцевих вболівальників стала бронза волинського дискобола Романа Рижого. У секторі для метання диску переміг Дмитро Косинський, продемонструвавши при цьому норматив для участі у чемпіонаті Європи.

Родзинкою змагань стала спринтерська дистанція на 200 м. У зірковому забігу серед чоловіків переможцем став Сергій Смелик, якому вдалося випередити призерів чемпіонату на стометрівці – Ігоря Боброва та Віталія Коржа. Серед жінок не було рівних Наталії Погребняк, яка вдруге стала чемпіонкою України на луцькому «Авангарді».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку пройшов останній день чемпіонату України з легкої атлетики. ФОТО
20 червень, 2016, 17:12