На Хмельниччині чиновники привласнили 9 мільйонів бюджетних коштів

На Хмельниччині чиновники привласнили 9 мільйонів бюджетних коштів
7,9 мільйонів гривень виділялись на реконструкцію очисних споруд, проте фактично дані роботи не виконані. Ще майже 950 тисяч було перераховано підприємцям, які начебто надавали державній установі юридичні послуги.

Про це йдеться на сайті Національної Поліції України.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Хмельницькій області виявили факт привласнення бюджетних коштів посадовими особами одного з управлінь Хмельницької обласної державної адміністрації під час проведення реконструкції очисних споруд.

Оперативники УЗЕ спільно з прокуратурою встановили, що в грудні 2015 року посадовці підписали фіктивні акти виконаних робіт щодо реконструкції очисних споруд в м. Полонне та смт. Летичів Хмельницької області. На рахунки товариств, які проводили реконструкцію, перераховано бюджетні кошти на загальну суму 7,9 мільйонів гривень. Проте під час обстеження об’єктів будівництва з'ясовано, що фактично роботи не виконані.

У махінаціях з бюджетними коштами працівниками УЗЕ викрили і службових осіб комунального підприємства однієї з міських рад. Упродовж 2012-2014 років уклали із приватними підприємцями вісім договорів про надання юридичних послуг. Однак, в актах приймання-передачі наданих послуг не вказано ані змісту, ані обсягу послуг. На підставі документів громадяни отримали 949 тисяч гривень. До речі, міська рада мала у своєму штаті трьох юристів.

За всіма фактами прокуратурою відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І що тут дивного? в нас це норма життя посадовця
Відповісти
І нашим депутатам статья підходить, поїхали на футбол, а державі за одинь день це обійшлося в 2,7 млн. Гривень
Відповісти
А хто б там працював за зарплату...
Відповісти
Останні новини
На Хмельниччині чиновники привласнили 9 мільйонів бюджетних коштів
21 червень, 2016, 21:22