Скільки часу простому українцю доведеться збирати на нову «Славуту»

Скільки часу простому українцю доведеться збирати на нову «Славуту»
Порівняння зарплат представників різних професій в Україні і ціна на новий автомобіль ЗАЗ.

Журналісти видання Auto.Ria вирішили з'ясувати, скільки часу доведеться збирати середньостатистичному українцю на новенький автомобіль ЗАЗ «Славута».

У поле зору видання одночасно потрапили два актуальні предмети: інноваційний продукт АвтоЗАЗ «Славута Нова», і офіційний звіт Державного комітету статистики про розміри середніх зарплат в Україні. Чи уживуться наші реальні доходи з очікуваними витратами на придбання потенційно нового «народного автомобіля»?

Отже, дано: «Славута Нова» – це ще не конвеєрна модель, а тільки «концепт-кар». Навіть не скажеш, що це занадто голосно сказано – «концепт-кар», – адже АвтоЗАЗ з початку 2016 року випустив 4 (прописом – чотири) легкові автомобілі. Це ставить Запорізький автомобільний завод у ряд з такими виробниками, як, наприклад, Bugatti ну хоча б за кількістю «ексклюзиву».

Все, що відомо про новий український автомобіль – це бюджетний хетчбек, побудований у співпраці з китайським «Чері», обладнаний двигуном, що відповідає нормам Євро-6, і з потенційною ціною «до 10 000 доларів». Отже, якщо додати гумові килимки в салон, чохли на сидіння і «мухобійку» на капот, у гривневому еквіваленті вартість авто складе близько 250 тисяч.

На іншій чаші ваг – зарплати. Точніше, середнє їх значення, виведене Держкомстатом, за квітень поточного року. Від них і будемо відштовхуватися. Зрозуміло, що відкладати всю зарплату на автомобіль у реальному житті не вийде, – особливо, якщо людина живе сама. Але такій людині автомобіль і не потрібен – кого вона стане на ньому катати? Тому ми порахуємо, що людей у нас мінімум двоє, зарплата одного йде на забезпечення сім'ї, а іншого – цілком у рожеву скарбничку-підсвинка з написом «на Нову Славуту».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не знущайтесь над простими людьми, виявляєтся ще можна відкладати
Відповісти
працівники пошти - знають що в них така велика зарплата? Та й медсестри, хотіли б почути про зарплату в 3000 грн.
Відповісти
"...особливо, якщо людина живе сама. Але такій людині автомобіль і не потрібен – кого вона стане на ньому катати?" Мляяяя...Ну і логіка. А про те, що хтось може жити за містом, де проблеми з громадським транспортом, чи графік роботи такий, що маршруткою не доїдеш, чи відряджень багато, чи... (далі перераховувати?). Автор, подумати так тяжко???
Відповісти
Два автогіганта:АвтоЗаз і Чері створили авто.Вчителям і медсестрам воно недоступне,а прокурорам,суддям і депутатам воно не потрібне.
Відповісти
Цілий анекдот. Треба запам'ятати :))
Відповісти
Фігня-фігня, ще почнеться опалювальний сезон і будуть люди на хліб відкладати
Відповісти
Вже пора відкладати
Відповісти
Останні новини
Скільки часу простому українцю доведеться збирати на нову «Славуту»
22 червень, 2016, 05:39