Закриття Європейського Тижня Сталої енергетики. ВІДЕО

Закриття Європейського Тижня Сталої енергетики. ВІДЕО
Закриття Європейського Тижня Сталої енергетики відбулося 18 червня на Майдані незалежності. В рамках проекту «Перший крок для переходу на використання відновних джерел енергії у Нововолинську».

Розпочалося все велопробігом. Активна молодь вже чекала на команду «Старт». У супроводі поліцейських машин, учасники велопробігу розпочали маршрут вулицями міста. Навіть малюки знайшли в собі сили, аби долучитися до цього дійства. Мета заходу - привернути увагу жителів до проблем екології, здорового способу життя, а головне - популяризації екологічно чистого виду транспорту – велосипеду. Учасників переповнювали емоції, всі залишилися задоволені - кожен отримав невеличкий презент від команди проекту.

Мабуть, найбільш довгоочікуваною для жителів міста була акція збору використаних батарейок на морозиво. З самого початку утворилася велика черга. Люди приносили відпрацьовані батарейки, які збирали протягом року. Найактивніші виходили з цілими ящиками морозива.

Загалом зібрали більше 150 кг відпрацьованих батарейок, тим самим зберегли від забруднення 2 млн 500 тис літрів води.

Паралельно проводилися вікторини, як для учасників велопробігу, так і для усіх учасників свята. Ті, хто вірно відповідав на питання з енергозбереження отримували дорогоцінні подарунки. Приємно, що на всі питання були почуті відповіді.

Утворилася черга і біля палаток, де проводили майстер-клас з рукоділля та Art-піску. Це дало можливість дітям зануритися у казковий світ фантазій, створювати своїми руками цікаві образи, і стати творцем прекрасного.

Тим часом, діти вже зайняли свої квадрати для того, аби взяти участь у конкурсі малюнків на асфальті на тему енергозбереження.

Конкурс проходив у 3 номінаціях: діти до 6 років, діти 6-12 років, діти 12+. Усі учасники отримали солодкі подарунки. Здивувало, що діти неабияк обізнані у цій сфері, і змогли створити багато тематичних малюнків: лампочки, вітряки, сонячні батареї, утилізація, цілі комплексні системи.

Після проведення оцінювання було обрано по 3 переможці з кожної номінації, які були нагородженні цінними подарунками для відпочинку.

Після цього відбувся великий флешмоб бульбашок з позитивним зарядом вражень.

Дітлахи не тільки заповнили майдан Незалежності мильними бульбашками, а й дарували нововолинцям гарний настрій.

Також були підведені підсумки міського конкурсу «Енергозбереження», що проходив для пришкільних таборів. І місце зайняла 4 школа, ІІ – 7 школа, ІІІ – 3 школа.

Усім учасникам-переможцям були передані подарунки. Крім того 4 школа отримала сертифікат на енергозберігаюче вікно, а 7 – на навчальну дошку.

По закінченню усі учасники отримали від команди проекту «Перший крок для переходу на використання відновних джерел енергії у Нововолинську» фірмові кульки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Закриття Європейського Тижня Сталої енергетики. ВІДЕО
22 червень, 2016, 11:33