Проведення фестивалів у Луцьку - розвиток міста

Проведення фестивалів у Луцьку - розвиток міста
Нещодавно у Луцьку розгорівся скандал довкола акредитації ЗМІ на арт-шоу "Ніч у Луцькому замку".

Місцеві журналісти обурені певними обмеженнями, зокрема щодо квитків. Мовляв, до замку зможуть потрапити лише акредитовані кореспонденти або ж ті, хто мають квиток.

Втім, головний редактор інтернет-видання ВАР та водночас співорганізатор заходу Анатолій Котлюк пояснює, що квитки на арт-шоу - це, перш за все, інвестиція в місто. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Отож, Луцьк це не просто місто, а наша домівка, а ми є його мешканцями і кожен з нас відповідає за майбутнє цієї домівки. Частину відповідальності за майбутнє ми під час виборів перекладаємо на владу (питання якості влади не стосується цього допису).

Але багато елементів й далі залишаються під нашою відповідальністю. Це і дрібні питання штибу не кидати обгортки з-під цукерок під ноги, і більш масштабні. Наприклад, нагнати хуліганів, які бешкетують у дворі, або допомогти сусіду перенести важкі речі.

Тож кожен з нас є гвинтиком механізму, який називається "Луцьк". Чим старанніше кожен з нас виконує свою роботу, чим більше часу приділяє вихованню дітей, чим більше часу виділяє на громадську чи суспільну діяльність, тим кращим стає наш Луцьк.

Якщо мешканець Луцька очікує, що за нього все зробить влада, то його очікування даремні. Влада робить в першу чергу те, що потрібно їй.

Однією з сфер суспільного життя є культура. А одним з потенційних джерел наповнення бюджету міста є туризм. На жаль, з різних причин, зокрема й через владу, яку Ми обирали, ці дві галузі розвиваються не так інтенсивно.

Такі заходи як "Ніч у Луцькому замку" стимулюють розвиток культури. Думаю, пояснювати чому будь-якому суспільству потрібна культура не потрібно.

Яка користь для культури від "Ночі"? Сотні людей побачать виступи різних колективів. Дізнаються щось нове, отримають нові емоції та враження, відпочинуть душею. Чим більше люди відпочили, тим краще вони працюють. Чим не плюс для міста?

Можливо, хтось зацікавиться тим чи іншим колективом і створить свій або приєднається до існуючого. Чим більше колективів - тим вища конкуренція - тим більше вони намагаються вразити глядача - тим цікавіші їхні дійства - тим більше людей відвідує ці дійства - тим більше розваг для туристів може запропонувати місто.

Тепер про туризм. На "Ніч" їдуть туристичні групи. Вони побачать оригінальне дійство і рознесуть інформацію про нього по своїх містах. І наступного року до нас приїде більше відвідувачів.

Крім того, працівники ЗМІ, які їдуть до нас з інших міст, напишуть про "Ніч у Луцькому замку" в регіональній пресі. Це ще одна промоція місту. Людина прочитає, що в Луцьку було цікаве і оригінальне дійство. Полізе в інтернет. Знайде, що в Луцьку є ще й таке і таке і на вихідні гайне на Волинь.

Чим корисні туристу місту? Турист Іванов приїжджає в Луцьк. Обідає з родиною в кафе "Зустріч". Власник кафе Петров отримує дохід і має кошти на те, щоб заплатити оператору Олександру Пілюку за зйомку під час умовно родинного свята у власника кафе Петрова.

Тому, купуючи квиток на "Ніч", ви інвестуєте в культуру і туризм свого міста. А гроші з квитків йдуть саме на організацію дійства.

Навряд ці інвестиції повернуться до вас грошима чи якимось матеріальними цінностями, але вони будуть на користь вашій домівці, в якій ви живете", - йдеться в дописі Анатолія Котлюка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розвиток міста- це знести бульдозерами старий базар!
Відповісти
Підтримую 100%
Відповісти