У Шацьку запрацював екологічний пост

У Шацьку запрацював екологічний пост
В урочищі Венське запрацював екологічний пост.

Про це повідомляє Район.Шацьк .

Збір коштів з відпочивальників, які в’їжджають на заповідну територію Шацького району, планувалося запустити ще з 1 червня, проте виникли певні труднощі, тож дату відкриття поста перенесли більше, як на три тижні.

На сьогодні, як розповів Володимир Захарко, директор Шацького національного природного парку, працівники природоохоронної структури спільно з представниками поліції і демобілізованими бійцями АТО несуть чергування на посту, справляючись з усіма своїми обов’язками.

Початок роботи припав на чотириденні вихідні, коли до озер їхали люди мало не з усієї України.

Сума сплати екологічного збору лишилася тією ж, що і минулого року: з кожної людини – по 5 гривень, за мотоцикл – 15 гривень, легковий автомобіль – 20 гривень, мікроавтобус – 30 гривень, автобус або вантажний автомобіль – 40 гривень. Гроші невеликі, проте відпочивальники по-різному реагують на прохання зупинити транспорт і сплатити екологічний збір.

Віталій Бонк, голова громадської організації «Ветерани АТО Шацького району», цьогоріч вперше долучився із побратимами до чергувань на посту. Розповідає, що більшість людей, які в’їжджають у національний парк, є законослухняними. Проте певний відсоток туристів поводиться досить агресивно, відмовляються платити збір і навіть не зупиняються на вимогу правоохоронців.

"Напружені три дні чергувань пройшли більш-менш спокійно. Надіюсь, так буде впродовж усього літа. Принаймні, порядок на посту і дотримання закону ми постараємося забезпечити", - повідомив Віталій.

Виручені на посту кошти будуть вкладатися в розвиток інфраструктури ШНПП - прибирання його території, вивезення сміття, також використовуватимуться на оплату праці сезонним працівникам-прибиральникам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поставте смітникі,біотуалети біля озера. Покажіть на що витрачені кошти!!!
Відповісти
Тупо косять бабло не зрозуміло на яких підставах, яке потім не зрозуміло куди дівається!
Відповісти
то платіть.вони навіть зупиняти права не мають
Відповісти
Не врегульована жодним законом обдираловка,зробили митницю правда кошти меньші деруть.
Відповісти
Скажу так в країні нічого незмінилося. Як обкрадали так і обкрадають. Гроші на прибирання ідуть але найбільша частина розкрадають. Ви подивіться в яких хоромах живуть ті інспектора які побудували на 2500. Я також так хочу на 2500 такі хороми. Чому Ви редакція цього непокажите. Чому ненапишите про той безлав у селі Світязь ур. Гряда про тих хто це усе кришує цей бардак.кожного разу усі до чогось закликають а як робити немає кому.
Відповісти
Цікаво чи є десь зазначено в законодавстві про подібні побори і чи видають вони якийсь документ, чек, за що і скільки було заплачено?
Відповісти
Це ж треба залучити природоохоронні структури,поліцаїв і бійців АТО,щоб косити за повітря бабло....Схаменіться люди.Ці гроші йдуть не туди куди треба.Нехай краще названі служби займуться своїми беспосередніми справами.
Відповісти
Колісниківська банда продовжує грабувати людей серед білого дня.На очах в і за участі поліції. Ото перебудова правоохоронної системи! Взяли в долю ветеранів АТО. Рішення шацької влади про екологічний не зареєстровані в установленому поряку в органах юстиції, отже не мають юридичної сили.


Відповісти
А чому на це порушення закону не реагує прокуратура? Які правові підстави для збирання грошей? ЖОДНИХ.
Припиніть той бєспрєдєл!
Відповісти
На рахунок смітників і туалетів це дійсно проблема. Щороку їжджу на Шацькі і не пам'ятаю такого щоб не зупиняли і не збирали гроші. Йдеш на озеро і не бачиш ніяких змін.Люди далі викидають мішки зі сміттям біля пляжу,лежить одне на одному і я навіть не впевнена, що в спеціально відведеному для цього місці,немає контейнерів нічого.А щоб віднайти туалет треба пів світу обійти.
Відповісти