Начальник ДСНС Волині приховав у декларації розкішний маєток під виглядом довгобуду. ФОТО

Начальник ДСНС Волині приховав у декларації розкішний маєток під виглядом довгобуду. ФОТО
Начальник управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимир Грушовінчук є власником розкішного маєтку в с. Лище під Луцьком, який він не вносить до декларації через статус недобудови.

Про це пише Юрій Горбач на інформаційно-аналітичному порталі «4 влада».

На 13 сотках землі збудовано великий будинок, гараж для двох авто, господарська споруда, постелено газон та все це обнесено високим парканом.

«На перший погляд здається, що в будинку живуть і він уже давно завершений. Офіційно ж будівлі ще не здані в експлуатацію» – пише журналіст.

Грушовінчук все життя провів у пожежно-рятувальній службі. З грудня 2003 року займає посаду начальника управління спочатку МНС, потім ДСНС у Волинській області. В 2005 році він отримав службову трикімнатну квартиру, яку згодом приватизував. Дружина МНСника Леся Грушовінчук раніше працювала керівником волинської філії державного підприємства Міністерства внутрішніх справ «Інформ-ресурси», а зараз не працює.

Землю у Лище, на якій нині виріс будинок Грушовінчука, наприкінці 2007 року отримував батько його підлеглого – заступника начальника частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Волинській області Артура Куца. А той вже подарував ділянку начальнику.

У травні у травні 2014 Грушовінчук подав декларацію про початок будівництва, хоча сам чиновник стверджує, що будівництво триває вже 10 років і через дорожнечу робіт вони завершені тільки ззовні помешкання. Тому, будинок він не вказує в декларації.

За 2015 рік Грушовінчуки задекларували майже 187 тисяч гривень сукупного доходу.

Земля, на якій будується начальник ДСНС Волині, раніше була відчужена у ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр».

Після цього майже 6 гектарів було роздано фізичним особам. Зараз власниками багатьох ділянок в с. Лище є волинські високопосадовці.

Спроба прокуратури скасувати відчуження земель у держпідприємства була невдалою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як пожежники дозволили екплуатацію будинка, коли ще незданий? )))
Відповісти
а як заборонити, не впускати в дім?
Відповісти
ЖАБА - ЦЕ УКРАЇНСЬКА РЕПТИЛІЯ!!!
Відповісти
Після революції гідності він "утопая в соплях и слезах" розказував, як щомісяця возив на Київ по 30 тис. А потім усе якось забулося-зам'ялося...
Відповісти
Посадити на палю,з ким там говорити.
Відповісти
як все просто - подарував ділянку начальнику. Це ж корупція чистої води
Відповісти
Грушовінчук раніше активно агітував за Януковича, змушував відкріпні талони здавати, особисто з кожним розмовляв за Яника. А хата, квартира - все МУТНО зароблено непосильною працею. В Управлінні повно родичів та близьких. Гарно ж в нас люструють..........
Відповісти
Порахувати прибуток ,а якщо не сходиться конфіскувати майно в цьго хабарника ,але в нагшій злодійскій державі рука руку миє .
Відповісти
Ворон ворону око не виклює, ходи, пиши, жалійся, бастуй, все до одного місця, мітенгуй не мітенгуй всеодно получеш х,.,й
Відповісти
За "рахунок діяльності" таких мразюк половина жителів Луцька забули смак мяса і ковбаси. А якщо на великі свята купляють сардельки, то тільки найдешевші (95% сої). Не дай, Господе, ще одну революцію. Таке гидоття буде на палях. Терпіння народу має кінець.
Відповісти
Мені здається, що за стільки років перебування на посаді можна вже й накопити на такий будинок, тим більше подивіться по районах області скільки таких будинків... "штунди" позастроювали, і чомусь в них не питають де взяли гроші і хто їм дав земельні ділянки... понабирали по 10 участків, а інші люди не можуть, бо яке кажуть міськи голови - не мають права...
Відповісти
під соломою хата також погана то яка ж має бути хата у генерала украіни коровник і діти без штанів подивіться кругом луцька нічого особливого
Відповісти
Генерал звісно і має заробляти достойно, але ж його підлеглі отримують по 3-5 тисяч, десятками років стоять на квартирних чергах - а в генерала та наближених все в шоколаді. Чому різниця в рази або на порядок???
Відповісти
от якби не мав хати і жив в сараї, щоб тоді писали? Радості не було б меж. Правда? Має чоловік хату хай має.
Відповісти
А далі має чоловік,що їсти хай їсть а ви сохніть.
Згідний заробив побудував молодець, але одне діло ЗАРОБИВ А ІНШЕ СПИ... ЛИВ (ЗД), роботяги пожежники дійсно ризикують і за це шиш хіба родич
Відповісти
Хто ризику? Хєнєрал? Він що, особисто гасить пожежі?
Відповісти
За людських рахунок.
Відповісти
стан пожежної станції не такий вже і поганий....
Відповісти
люди а як ви хочете щоб жив генерал на те в1н 1 генерал
Відповісти
Якби напів чесно заробив то не приховувавби цю хатку, здаєтся елементарно, і чи вона одна?
Відповісти
Про об'єкт номер один всі пожежники знали,він був на першому місці.Нехай ще запитають чиїми руками і коштами він будувався.
Відповісти
Дійсно, всі пожежні називали маєток Грушовінчука під час його будівництва - об'єкт номер 1. Всі рятувальники прямо або непрямо знають як він будувався, хто "рішав" будматеріали, які підрозділи платили державні кошти за інші матеріали. Всі знають які крани працювали, які робочі працювали - нічого не знають та не бачать тільки ПРОКУРАТУРА, СБУ, РЕВІЗОРИ, НАБУ, Х**БУ та інші скоти при владі та повноваженнях. А рятувальники с**уть далі і слухають як треба служити і у вишиванках ходити. Як це все вже задовбало!!!!!
Відповісти
Останні новини
Начальник ДСНС Волині приховав у декларації розкішний маєток під виглядом довгобуду. ФОТО
04 липень, 2016, 12:58