Клімчук – лідер серед усіх українських губернаторів, - тижневик «Коментарі»

Клімчук – лідер серед усіх українських губернаторів, - тижневик «Коментарі»
Підсумки розвитку регіонів за перше півріччя нинішнього року та за період 2010-2012 років вивели на верхню сходинку рейтингових показників голову Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука.

Рейтинг склав загальноукраїнський тижневик «Коментарі» за 7 вересня.

Порівняно з рейтингом за перший квартал («Коментарі» №23(313) від 8 червня 2012 року) трійка лідерів фактично не змінилася. На першій сходинці – волинський губернатор Борис Клімчук. Третю позицію підтвердила Буковина на чолі з Михайлом Папієвим. І лише керівник виконавчої влади сусідньої Рівненщини Василь Берташ поступився другою сходинкою керівникові Полтавщини Олександрові Удовіченку.

Всеукраїнський рейтинг розвитку регіонів за перше півріччя нинішнього року складався, як і попередній, із 20-ти критерів. Основні з них – це динаміка промисловості та сільського господарства, роздрібної торгівлі, сфери послуг, будівництва, кадрів, реальних зарплат та споживчих цін.

Щоправда, цього разу експерти задля поглиблення аналізу стану справ в регіонах та визначення системності змін вирішили додати графу, де для кожної області наведено загальну суму балів у рейтингах за 2010-ий, 2011-ий і перше півріччя 2012-го (а в дужках зазначено місце відповідно загальної суми балів). За показниками, досягнутими за два з половиною роки, Волинь набрала 212 балів, що є найвищим показником в державі.

Аналізуючи досягнення за перше півріччя 2012-го, слід відзначити особливі успіхи Волині та її керівництва за такими критеріями як динаміка реальних зарплат, низькі темпи зростання споживчих цін, незначна заборгованість населення за оплату житлово-комунальних послуг, збільшення народжуваності, успішне подолання екологічних проблем, активізація роздрібної торгівлі, зростання темпів введення в експлуатацію нового житла та, що дуже важливо, зменшення смертності серед населення.

Звичайно, успіх міг би бути ще суттєвішим, якби не вплив зовнішніх чинників. Наприклад, проблеми європейської та світових економік спричинили деякий спад виробництва продукції у промисловості. А особливо Бориса Клімчука, як зазначають «Коментарі», «підвело Міненерго: вуглевидобуток у січні-липні (порівняно з аналогічним періодом минулого року) скоротився 2,66 рази». Бажає бути кращою ситуація в зовнішній торгівлі, а також справи у сільському господарстві та сфері послуг.

Отже, за підсумками першої половини нинішнього року Волинь на чолі з головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком набрала 68,5 бала та посідає 1 місце в Україні. Другий результат – Полтавська область (55), третє – за Чернівецькою (52). У десятці лідерів також Тернопільська (43), Рівненська (42,5), Миколаївська (38), Одеська (31,5), Херсонська (27,5), Дніпропетровська (25,5), Кіровоградська (24,5). Для кращого усвідомлення лідерських позицій нашого краю варто, мабуть, навести й такий факт: аутсайдери закінчили півріччя з мінусовими результатами: Київська (- 34), Львівська (- 37,5), Чернігівська (- 55,5), Черкаська (- 79) і Луганська (- 118,5).


На фото з тижневика «Коментарі»: порівняльна таблиця розвитку 10 найуспішніших регіонів у першому півріччі 2012 року та за період 2010-2012 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лидер среди брехунов
Відповісти
А ви взагалі що в цьому жітті зробили окрім як клавіатуру давили?! :)
Відповісти
Не бачимо колоди у власному оці...Це для zx! Якби був брехуном, то не був би лідером і за показниками 2,5 років! Це дуже показовий рейтинг і дуже вчасно. Незалежний аналіз такого поважного і авторитетного видання ще раз демонструє усім волинянам, якого менеджера ми маємо. Ви тільки проаналізуйте показники тих хто залишився позаду. Ті люди, які вміють думати та аналізувати оцінять.
Відповісти
жалко з виборів зійшов...
а то поглянешь кругом - жодного достойного кандидата, чи олігархи, чи бездари, чи псевдо професори, самопросуванці-необиранці і т.д.
жодна політична сила не буде займатися долею народу України, бо якби хотіли - 20 років достатній термін, щоб це довести. А так, понаприходить у парламент те саме лайно та буде бюджет дерибанити своїм фірмам. Вони у парламенті чого гризуться? Бо комусь від бюджету не "відломилось". А люди? Що для них люди? Гроші...гроші..гроші...
Відповісти
Хіба що по кількості "приколів"))
Відповісти
Молодець Борис Петрович, справжній лідер. Для Волині це найкращий варіант голови облдержадміністрації.
Відповісти
Поверил, если бы жил в Краматорске.Но живу я в Луцке.
Відповісти
Хто може зробити висновки, той зробить. Волинь не у хвості плентається. Це завдяки Клімчуку.
Відповісти
За результатами рейтингів "Кореспондента" за останні 1,5 роки Волинь завжди була у першій десятці. А це означає, що Клімчук добре організував роботу. Це кращий для Волині голова ОДА з можливих на цей час.
Відповісти
Клімчук літер лизінгу Азарова) Перше місце, хай собі медаль вистругає з дерева.
Відповісти
Приємно за Волинь =)
Відповісти
При чому там медаль. Дивуюся нашим людям. Якщо хороші результати, то про їх треба хоч нормально відгукуватися. Так тримати Борисе Петровичу.
Відповісти
А за показниками агпромислового комплексу Волинь на останньому місці. Виникає питання: звідки у голови ОДА сільськогосподарської області такий високий рейтинг? Чому не взято до уваги суцільне безробіття у поліських регіонах, депресивні території, де немає жодного працюючого підприємства. Лідерство Б. П. - абсолютно показушне. І те, що він слабак, підтверджує факт зняття з виборчих перегонів. Слабо йому тягатися зі ставлеником Коломойського, немає він власної позиції, а діє лише як маріонетка.
Відповісти
Ну акі ж недолугі ці єхидні!!! По-перше, на останньому місці в рейтингу в с/г - Севастополь і Київ, а Волинь (написано чорним по білому) випередила Закарпатську, Чернівецьку, Чернігівськеу, Львівську, Терпонільську, Рівненську,.. - половину областей. От як з такими даунами можна дискутувати. Аби щось ляпнути проти Клімчука, щоб бабло получити від когось... Про-друге, подумай головою - як сільськогосподарська область може бути на останньому місці, гірошому ніж Донецька, Луганська чи інша індустріальна. Мисли головою, а не карманом, як газета "Волинь-нова"!!! Начитався...
Відповісти
Вам би сюда Француза повернути - от тоді б заспівали!!! :)
Який тільки народ...!!! :(
Відповісти
Підтримую Патріота. Напевно забули Француза. Клімчук є лідером, знає як і вміє зробити.
Відповісти
Якщо на все дивитися не через призму виборів, а об'єктивно, то Клімчук, звичайно, хороший голова ОДА.
Відповісти
Борис Петрович - найкращий!!! :-)
Відповісти
Підтримую Бориса Клімчука!
Відповісти
Якщо брати до уваги усі показники, то Борис Клімчук є лідером.
Відповісти
А то ж я бачу, що в області все добре. У Луцьку, наприклад, все росте і росте в центрі пробка з машин в ціновому діапазоні 100 тис. долл. і більше.
Відповісти
Гоп-гоп! Якого біса вчепилися за Луцьк до Клімчука? У місті є госпаодар - "людяний і відповідальний", обраний прямим голосуванням, а не призначений міський голова Микола Ярославолвич. Був би він дупа, а не голова, якби не Клімчук з його субвенціями місцевим бюджетам. На біса голова вам, шапку носити? Люди, потіштеся, що аграрна Волинь обійшла індустріальні монстри-корнгломерати. І хто бовка дурню, що на селі люди мруть від голоду, бо немають роботи? У селі не має шмат хліба хіба останній пройдисвіт і пияк. Згадайте Романюка на посту губернатора. Які були здобутки? Останній з оприлюднених у ЗМІ - майже 100 мільйонів повернутих у бюджет, бо не змогли використати на будівництво доріг. Ото був господарник! Навіть гарячу воду на 40-й і 33-й і ту Клімчук "пробив". Особисто мені клімчук - не друг. але істина - дорожча.
Відповісти