За «зняття прокляття» хлопець віддав тисячу гривень шахрайці

За «зняття прокляття» хлопець віддав тисячу гривень шахрайці
Луцькі правоохоронці «за гарячими слідами» встановили особу жінки, яка шахрайським шляхом, зокрема під приводом зняття порчі, «заробила» на довірливому жителі обласного центру.

Про це повідомили у прес-службі УМВС України у Волинській області.

20-річний лучанин звернувся із заявою до правоохоронців одразу, які тільки зрозумів, що став жертвою шахрайки.

Хлопець повідомив, що спритниця видурила у нього 1000 гривень. Таку суму молодик заплатив за допомогу у знятті прокляття з його родини.

Завдяки злагоджені роботі працівників міліції шахрайку оперативно знайшли: нею виявилася 22-річна жителька Луцького району.

Слід відзначити, що такий вид шахрайства користується неабиякою «популярністю» серед любителів легких заробітків. Під приводом ворожби, залякуючи хворобою та іншими нещастями, горе-цілителі виманюють у своїх жертв гроші та цінні речі. Як правило, у тенета шахраїв потрапляють жінки.

Ось типові сценарії, які розігрують пройдисвіти, щоби збити з пантелику потерпілого, а згодом заволодіти його речами.

До «жертви» підходить лиходійка і з тривогою у голосі повідомляє, що у сім’ї скоро станеться лихо: захворіє хтось із рідних абощо. Під час розмови до них приєднується спільниця шахрайки і підтверджує, що подібне було й у її родині, а саме ця ворожка допомогла уникнути нещастя. Далі «жертві» повідомляють, що у всьому винні родинні заощадження, на які нібито накладено порчу. Коли людина приносить коштовності, шахрайки, отримавши те, за чим прийшли, відходять в інший двір, щоби «поворожити» і, зрозуміло, назад не повертаються.

А бувають випадки, коли пройдисвітка працює без пари. До потерпілої чи потерпілого може підійти просто на вулиці та запитати щось на зразок: «Котра година?» чи «Як пройти до школи, садочка чи банківської установи?». Після цього заводить мову про порчу, а через декілька хвилин «змістовного і переконливого» спілкування знімає із «жертви» все золото.

Правоохоронці застерігають: не будьте надто довірливими. Навряд чи невідома особа, яку ви зустрінете на вулиці, впустите у хату, допоможе вам вирішити родинні проблеми чи покращити здоров’я. Якщо ви все ж потрапили на гачок шахрайок, терміново звертайтеся за допомогою до працівників міліції, при цьому намагайтеся запам’ятати зловмисників: риси обличчя, одяг та інші прикмети.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За «зняття прокляття» хлопець віддав тисячу гривень шахрайці
08 вересень, 2012, 16:09