У Луцьку підтримували свободу слова. ФОТО

У Луцьку підтримували свободу слова. ФОТО
Близько 50 підписів на підтримку телеканалу ТВІ та свободи слова в Україні вдалося зібрати 8 вересня на Театральному майдані Луцька.

Акції у підтримку телеканалу ТВІ, трансляцію якого припинили у багатьох областях, відбуваються 8 вересня по всій Україні. За різними даними, з початку липня трансляцію каналу припинило близько 60 операторів кабельного телебачення.

У Луцьку повідомлення про акцію розповсюдили через мережу Facebook.

Втім акція виявилася не настільки масштабною, як у інших містах.

Підтримати телевізійників зібралися переважно журналісти, громадські та політичні діячі.

Зокрема, на площу прийшли депутати обласної та міської рад від ВО «Свобода» Андрій Калахан, Анатолій Вітів та Святослав Боруцький.

Ініціатор акцій в Луцьку Костянтина Байчук запропонував присутнім на плакаті написати послання Президенту України Віктору Януковичу: «Янукович, не чіпай ТВІ та свободу слова!!!» та підписатися під цими словами всім бажаючим. Депутат та журналіст Андрій Калахан добавив послання фразою «Народ цього не забуде!».

Депутат каже: те, що відбувається нині з телеканалом ТВІ дуже подібне до того, що відбувалося у 2004 році з телеканалом «5 канал», коли на нього намагалися натиснути, відключаючи трансляцію.

«Явних утисків свободи слова на Волині поки що немає. Але процес згортання свободи слова у зв’язку з виборами відчувається. Дуже рідко можна почитати альтернативну думку чи критику», - зазначає Калахан.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кумедні вони всі, та й годі))
от янукович якраз цю новину читає, його гризе совість, він обливається сльозами і перестає чипати ТВі, а щоб стати сумлінним, робить з межігір*я піонертабір, а сам перебирається жити в однокімнатну квартиру десь на троєщині.
коли ви навчитеся РОБИТИ РЕАЛЬНЕ, а не віртуальне?
Відповісти
Які на Ваш погляд потрібно чинити „реальні дії” і кому?
Відповісти
вітів раніше в туалетах писав тепер піднявся на бумажках пише.Бездар краще роби щось для громади .



Відповісти