Прокуратура просить облраду зняти червоно-чорний прапор

Прокуратура просить облраду зняти червоно-чорний прапор
Тернопільська прокуратура вимагає зняти з будівлі обласної ради червоно-чорний прапор: його повісили на початку липня на знак протесту проти ухвалення парламентом мовного закону.

Про це пише ТСН.

Голова обласної ради Олексій Кайда заявив, що не має наміру виконувати вимогу прокуратури.

"Тисячоліття український народ боровся за те, щоб жити у вільній країні та розмовляти рідною українською мовою. Сотні тисяч людей заплатили за це власним життям. А нині одним натиском депутатського пальця групка манкуртів фактично заганяє українську мову мало не в підпілля. Жодна людина, котра шанує пам'ять своїх предків, поважає свій народ, гордиться тим, що є українцем, не змириться з цим", - відзначив політик.

"Червоно-чорний прапор став символом національної революції. Нині ж, за вказівкою з Києва, цей прапор намагаються зняти з будівлі Тернопільської обласної ради. І це в той час, коли Україна вкотре опинилася в політичній неволі. Тому я наголошую: допоки в Україні будуть при владі окупанти, доти на адмінбудинку Тернопільської обласної ради поряд із державним жовто-блакитним прапором майорітиме червоно-чорний прапор національної революції! Майорітиме як нагадування, що настав час українській нації пробудитися та повстати з того безладу, до якого довів країну режим олігархічної диктатури", - заявив Кайда.

Після ухвалення Верховною Радою 3 липня закону "Про засади державної мовної політики" голова Тернопільської облради підписав розпорядження про встановлення при вході в адміністративну будівлю обласної ради червоно-чорного прапора.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прокуратура просить облраду зняти червоно-чорний прапор
09 вересень, 2012, 09:35