Міністр Насалик отримує «жовту картку» від шахтарів

Міністр Насалик отримує «жовту картку» від шахтарів
Досі шахта №10 «Нововолинська» не отримала від держави ні «копійки», а гірникам й надалі накопичується борг із виплати зарплати.

Саме шахтарській проблематиці був присвячений брифінг народного депутата України Ігоря Гузя, проведений у стінах Верховної Ради 6 липня, - повідомляє прес-служба народного депутата.

«Минуло вже майже три місяці, як призначили нового Міністра палива та енергетики Ігоря Насалика. За цей період часу нововолинські шахтарі не почули жодної пропозиції для вирішення їхніх проблем. Обіцяної стратегії розвитку вугільної галузі також немає, грошей немає, борг росте із зарплати та спожиту електроенергію; видобуток вугілля, порівняно з минулим роком, різко впав. Міністр обіцяв приїхати на Волинь до середини липня із пакетом рішень, однак ця поїздка ще навіть і не запланована. Напевно, він повторює «долю» колишнього міністра», - наголошує Ігор Гузь.

«У березні український парламент проголосував за законопроект, який ми зареєстрували спільно із колегою Михайлом Бондарем. Передбачені 100 мільйонів гривень на добудову шахти – єдиної копальні, що будується в Україні. Досі жодної копійки не надійшло на рахунки вугільних підприємств! Вимагаю, щоб Міністр розробив план щомісячного надходження пропорційної суми на продовження будівництва шахти №10», - зазначає нардеп.

На сьогодні борг нарощується гірникам шахт №1, «Бужанська» та №9. Крім цього, величезна заборгованість за спожиту електрику. А це - понад 100 млн грн. Без електроенергії робота у копальнях просто неможлива. Непроста ситуація, яка «тягне» за собою соціальну напругу не лише у шахтарському місті Нововолинськ, а й загалом в області. Декілька тижнів тому наші шахтарі на знак протесту вже голодували на вулиці Банковій у Києві.

«До Міністра не «достукатися», «руху» у вирішенні шахтарського питання досі немає. Людям треба дати чітке бачення ситуації», - зауважує Ігор Гузь.

Досі не вирішили і кадрове питання. На ДП «Волиньвугілля» керівника немає, є лише виконувач обов’язків. Ситуація на підприємстві також нестабільна.

Народний депутат Ігор Гузь від себе особисто та від усіх шахтарів закликає профільного вугільного міністра звернути нарешті увагу на проблеми волинських шахтарів: «Міністр Насалик отримує "жовту картку" від шахтарів, бо не пропонує шляхів вирішення їх проблем. А як вирішити усі ці питання – відповісти має саме він».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Міністр Насалик отримує «жовту картку» від шахтарів
07 липень, 2016, 09:34