За добу на Волині виявили понад чотири тисячі кущів снодійного маку

За добу на Волині виявили понад чотири тисячі кущів снодійного маку
Учора, 6 липня, на території Волинської області поліція виявила 3 факти незаконного посіву снодійного маку та вилучила в громадян понад 4 тис. кущів цієї рослини.

Оперативно-профілактичні заходи проводять в рамках операції “Мак”, яка триватиме до 29 вересня, - повідомляє прес-служба поліції.

Близько 13 години поліцейські на присадибній ділянці 69-річної жительки селища Борочиче Горохівського району виявили та вилучили 674 рослини маку снодійного.

У Ратнівському районі дільничні офіцери поліції близько 13 години на присадибній ділянці на вулиці Карпука в селі Кортеліси виявили та вилучили 485 рослин маку.

Також правоохоронці встановили факт незаконного вирощування маку і в селі Щурин Рожищенського району. 40-річна місцева мешканка на присадибній ділянці виростила понад 3,4 тис. кущів цієї рослини.

Усе вилучене поліцейські направили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку) Кримінального кодексу України.

Поліція застерігає та нагадує громадянам, що за незаконний посів та вирощування снодійного маку передбачені адміністративна та кримінальна відповідальність.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тепер без маку....
Відповісти
Ловити селян з маком куди легше ніж злодіїв)
операція мак...
Відповісти