Вперше за останні 30 років бик убив тореадора

Вперше за останні 30 років бик убив тореадора
Під час виступу бик убив 29-літнього тореадора Віктора Барріо, повідомляє Газета.УА з посиланням на BBC, уточнюючи, що стало першою смертю матадора за останні 30 років.

Виступ відбувався у місті Теруель на сході Іспанії і транслювалося в прямому ефірі. На кадрах було видно, що бик проткнув рогом Барріо.

Іспанська газета El Pais повідомляє, що після того, що сталося виступ було припинено. Лікарі намагалися надати тореадору допомогу, однак їм не вдалося його врятувати.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой висловив співчуття родині тореадора.

Видання наводить дані, згідно яким в 20 столітті в Іспанії бики забодали 134 людини, серед яких 33 матадорами. Остання смерть тореро відбулася в 1985 році — тоді бик убив Хосе Куберо.

Щорічно в Іспанії проходить близько 2 тис корид, проте це число скорочується з кожним роком. Наприклад, у 2010 році подібного роду виступи були скасовані в Каталонії. Крім цього, заборона на проведення корид введений на Канарських островах.

Видання зазначає, що противники кориди вважають її варварським заходом, проте прихильники її проведення — в тому числі прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой — стверджують, що ця традиція є найдавнішою формою мистецтва, яка глибоко вкоренилася в національній історії".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Існує ще один такий вид варварського «мистецтва» і жорстокості – бокс. Лише вдумайтесь: найкращим, який заслуговує різних нагород, поваги, почестей і багатства є той, хто «найкращим» методом (нокаут, нокдаут) відключить свідомість свого суперника – претендента на ті ж нагороди. Тобто, суперництво в цьому виді «спорту» полягає в успішному вилученні у людини того, що, власне, відрізняє її від звіра – свідомості, здатності думати, творити. При цьому на 95% атакується голова і обличчя людини – органи, якими вона спілкується, думає, харчується. І не так важливо, що відключається свідомість людини лише на короткий час. Справа у фізичних каліцтвах суперника, які здійснюються свідомо, на очах тисяч і десятків тисяч напівдиких людей (мягко кажучи). Боксери після сорока років страдають хворобою Паркінсона, причиною якої найчастіше буває атеросклероз і розрив дрібних кровоносних судин з причини багаторазового струсу мізків. Я вважаю цей мордобій найбільш варварським на планеті. Є тисячі інших способів проявити у спорті мужність, впертість і силу. Цей «спорт» повинен зникнути з цивілізованого суспільства, а люди ним насолоджуються. Цивілізовані люди, і навіть так звані леді і міс, місіс і дони, джентльмени і фрейлін… Вони сидять, зазвичай, перед рингом і втрачають свідомість від задоволення, коли суперник, покритий гематомами, падає. І це ніби краща половина людства? Питання спірне... А в даному випадку бик просто себе захистив від... варварства як ніби цивілізованої істоти. Слава Бику!!!




Відповісти
В нас С В О Б О Д А люди самі вправі займайтись тим чим забажають і ніхто не має їм забороняти,шкода що гладіаторскі бої заборононені провинився депутат,викинули в цирк до левів вони б його пошматували і люди задоволенення отримали і депутати задумались чи ті ми закони приймаємо
Відповісти
Це якась "дика забава", хто б мене не переконував в протилежному!
Відповісти
нам би такого в Обласну і Міську ради щоб бігав по коридорах
Відповісти