Шоста «Поліська регата» зібрала 24 екіпажі. ФОТО

Шоста «Поліська регата» зібрала 24 екіпажі. ФОТО
На Волині триває шоста Поліська регата. Цього року у змаганнях взяли участь 24 екіпажі. Зазначимо, що торік двійок байдарочників було 13.

До Любешова, де учора відбувся старт змагань, з’їхалися екстремали не лише з Волині, а й Києва, Рівного та сусідньої Білорусі.

В перший день учасникам регати потрібно було знайти дорогу (а це справа не з легких, адже Стохід має сто ходів) до села Сваловичі. Сьогодні – з Свалович екіпажі вирушили Прип’яттю до озера Любязь.

Загалом учасники змагань мають подолати 46 кілометрів. На цю годину вже декілька екіпажів фінішували. Загальні результати ВолиньPost опублікує завтра.

«Ідея Регати виникла після того, як ми взяли участь у змаганнях «Стохід-Дербі». Щоправда, там довжина – 70 кілометрів, які потрібно пройти без зупинки. Це були неповторні враження. І з’явилася ідея зробити щось подібне, але, щоб у змаганнях могли брати участь не лише професіонали. Це дійство, на яке ми завжди шукаємо спонсорів. Перші два роки допомагала влада. Останні роки дуже вдячні за розуміння бізнесу», - каже організатор заходу, начальник відділу екологічної освіти та рекреації Національного природного парку «Прип’ять-Стодіх» Віталій Веремчук.

«Ми прийняли рішення спонсорувати цю регату ще взимку. Чому? Ми спеціалізуємося на різного роду екологічних програмах. А ще, сам я родом із Любешова», - розповів представник львівської фірми-генерального спонсора змагань ТзОВ «Корміл» Сергій Савчук.

Зазначимо, що департамент інфраструктури та туризму ОДА в силу відсутності розуміння депутатів обласної ради, а відтак і фінансування галузі, допоміг чим міг: картами маршруту (навіть з ними у перший день декілька екіпажів заблукали), іншими супутніми матеріалами для учасників та рекламою заходу.














Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Шоста «Поліська регата» зібрала 24 екіпажі. ФОТО
10 липень, 2016, 17:05
У Луцьку крали бруківку
10 липень, 2016, 14:32