Словаччина закликала Нідерланди підтримати Україну щодо асоціації з ЄС

Словаччина закликала Нідерланди підтримати Україну щодо асоціації з ЄС
Прем’єр-міністр Словаччини, що в цьому півріччі головує в Європейському союзі, Мірослав Лайчак (на фото) висловив упевненість, що Нідерланди не заблокують угоди про асоціацію ЄС із Україною.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Виступаючи на слуханнях у комітеті Європейського парламенту з закордонних справ про зовнішньополітичні пріоритети словацького головування, він із приводу референдуму в Нідерландах 6 квітня, на якому його учасники висловилися проти ратифікації угоди цією країною, заявив: «Ми маємо поважати результат референдуму. Але я певен, що уряд Нідерландів знайде рішення, яке поважатиме результати референдуму, та не заблокує процес політичної асоціації й економічної інтеграції між Європейським союзом і Україною».

Лайчак також із приводу перспектив надання безвізового режиму до ЄС громадянам України і Грузії сказав: «Грузія й Україна виконали свої зобов’язання, і це чітко підтвердила Європейська комісія. Тепер настав час нам зробити свою справу, а це означає надати безвізовий режим».

Минулого тижня голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив, що в ЄС повідомили Нідерландам: країни-члени не підтримують можливість внесення змін в угоду про асоціацію з Україною.

Нині Угода про асоціацію між Україною і ЄС, що передбачає також зону вільної торгівлі, діє в режимі тимчасового застосування. Ратифікацію цієї угоди всіма країнами-членами заблокували в Нідерландах антиєвропейські популісти через референдум, передбачений законодавством цієї країни. Тепер припускають, що уряд Нідерландів буде змушений додати до повторної ратифікації цієї угоди додаткові умови, серед яких називають можливе застереження, що прямо виключило б майбутнє членство України в Євросоюзі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
висловлюю впевненість, що ніякого членства у Неньки не буде!
Відповісти
прем'єр-міністром Словаччини ще до вчора Робет Фіцо
Відповісти
Останні новини
Як покращити пам’ять
13 липень, 2016, 08:18
Словаччина закликала Нідерланди підтримати Україну щодо асоціації з ЄС
13 липень, 2016, 06:16