Конфлікт між податковою і «Хроніками Любарта» вичерпаний

Конфлікт між податковою і «Хроніками Любарта» вичерпаний
Головний редактор газети «Хроніки Любарта» вважає інцидент щодо перевірки видання податковою інспекцією вичерпаним.

Про це він написав 11 вересня у мережі Facebook.

Зі слів журналіста, 10 вересня пізно ввечері до нього телефонувала заступник начальника Луцької ОДПІ Світлана Сава, яка підписала лист «Хронікам Любарта».

«За її словами, вже ніяких копій документів надсилати не потрібно. Можна навіть в телефонному режимі відповісти на одне запитання з приводу декларації з податку на прибуток за перше півріччя 2012 року», - написав Лучик.

Виявляється, що у податкової інспекції виникли питання щодо суми в 200 гривень, яка відображена у декларації.

«За її словами, ні про який політичний тиск не йшлося. Загалом їй прикро, що так трапилося. Вважаю, що інцидент вичерпано. Дякую усім за підтримку та допомогу!» - додав головний редактор.

У свою чергу податкова надіслала своє роз’яснення інциденту.

У ньому Луцька ОДПІ запевняє, що не порушила мораторій на перевірку ЗМІ до кінця виборчої кампанії, оскільки просила надати інформацію необхідну для проведення камеральної перевірки.

«Відповідно до пп. 75.1.1 ст.75 Податкового кодексу України камеральною вважається перевірка, яка проводиться у приміщенні органу ДПС виключно на підставі даних, зазначених у податкових деклараціях (розрахунках) платника податків. Заборони на проведення камеральних перевірок податкової звітності ЗМІ у період виборчої кампанії немає. Таким чином, прохання луцьких податківців надати документи для ознайомлення є правомірними», - йдеться у повідомлені.

«Звертаємо увагу, що у документі не вказується на дату проведення документальної позапланової виїзної перевірки газети «Хроніки Любарта», а лише акцентується увага на право податкової здійснити таку перевірку у випадку ненадання необхідних документів. Лише за наявності підстав – ненадання документів для проведення камеральної перевірки - може бути проведена документальна позапланова виїзна перевірка по завершенню мораторію на перевірки ЗМІ», - зазначають у поясненні податківці.

Нагадаємо, що раніше головний редактор видання розцінював перевірку як тиск на газету через матеріали газети «Хроніки Любарта».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Конфлікт між податковою і «Хроніками Любарта» вичерпаний
11 вересень, 2012, 12:32