Шість порад, які допоможуть позбутися цукрової залежності

Шість порад, які допоможуть позбутися цукрової залежності
Британські дієтологи запропонували шість порад, які допоможуть позбутися цукрової залежності.

Як розповідають фахівці, негативний вплив цукру на організм людини відомий давно, але багато хто стикається з такою проблемою, коли не виходить назавжди забути про солодке, - пише Новое Время, посилаючись на The Daily Mail.

Крім того, дослідження австралійських учених показало, що залежність від цукру прирівнюється до наркотичної. Щоб допомогти позбутися залежності, свої рекомендації пропонують клінічні дієтологи Пітер Кокс, Філіп Коідіс і Джанет Айлотт.

Вчасно харчуйтеся

Як розповідає Пітер Кокс, у боротьбі із залежністю від солодкого важливо вчасно харчуватися. Коли людина голодна, рівень цукру в крові різко падає і організм дає сигнал про те, що потрібно цей запас відновити. Дієтолог рекомендує харчуватися не рідше, ніж через кожні п'ять годин.

Додайте в раціон більше білка і клітковини

Продукти, багаті на білки та клітковину, уповільнюють всмоктування цукру, тому рівень інсуліну підтримується на нормальному рівні. У такому випадку організм не матиме потребу в додатковому джерелі цукру, впевнена Джанет Айлотт.

Ситно снідайте

Відомо, що сніданок вважається головним прийомом їжі. Щоб уникнути потягу до солодкого упрдовж дня, Філіп Коідіс рекомендує вживати продукти з низьким глікемічним індексом, такі як овочі, каші і молочна продукція. Крім того, снідати рекомендується упродовж 45 хвилин після пробудження.

Пийте багато води

Як пояснює доктор Кокс, зневоднення перешкоджає надходженню цукру в клітини, який необхідний для енергії. Коли це відбувається, організм вимагає солодкого. Тому важливо випивати близько 8 склянок води щодня.

Відмовтеся від цукрозамінників

Вживання підсолоджувачів замість цукру сприяє збільшенню потягу до солодкого, оскільки організм не втрачає залежності. Крім того, деякі замінники є більш шкідливими, ніж звичайний цукор, стверджує дієтолог Айлотт.

Скоротіть вживання алкоголю

Вживання алкогольних напоїв сприяє збільшенню потягу до солодкого, який зникає тільки після того, як алкоголь повністю виведеться з організму. Саме тому доктор Коідіс радить вживати якомога менше міцних напоїв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.