Антимонопольний комітет проти мінімальних цін на сигарети

Антимонопольний комітет проти мінімальних цін на сигарети
Антимонопольний комітет проти мінімальних цін на сигарети. Замість цього треба встановити заборону на продаж тютюнових виробів нижче їх собівартості.

Про це повідомив глава Антимонопольного комітету України (АМКУ) Юрій Терентьєв, – інформує “Новое время”.

Як зазначає голова Антимонопольного комітету України, встановлення мінімальних цін на продукцію є одним з видів держрегулювання цін, що обмежує конкуренцію.

Крім того, це може негативно вплинути на конкуренцію між виробниками сигарет і призвести до необґрунтованої вигоди ТОВ ТЕДІС-Україна (раніше – Метрополіс-Україна), яке займає монопольне становище на ринку дистрибуції сигарет.

“Для запобігання продажу сигарет нижче собівартості і податкового зобов’язання пропонуємо внести зміни в законодавство, згідно з якими передбачити заборону продажу цигарок за ціною нижче витрат / собівартості і податкових витрат виробника, і встановити відповідальність за порушення такої заборони”, – повідомив Терентьєв.

За словами глави АМКУ, ця норма не порушує і європейське законодавство. Зокрема вона може враховувати рішення Європейського суду у справі С-221/08 Єврокомісії проти ряду європейських країн, згідно з якими, якщо держава бажає виключити можливість для виробників або імпортерів за свій рахунок дотувати підвищення податків на тютюнові вироби, то у таких держав залишається можливість заборонити продаж сигарет за ціною, яка нижча собівартості і суми всіх обов’язкових податків.

Антимонопольний комітет України також пропонує виключити з Податкового кодексу норму, що дозволяє Кабінету Міністрів встановлювати мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на тютюнові вироби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Антимонопольний комітет проти мінімальних цін на сигарети
21 липень, 2016, 10:09