Волинські олімпійці змінили назву. ФОТО

Волинські олімпійці змінили назву. ФОТО
Волинське обласне відділення Національного олімпійського комітету України відтепер носить назву відділення НОК України у Волинській області.

Цю та інші зміни внесли в Статут під час Асамблеї громадського об’єднання, що відбулася у четвер, 21 липня, - повідомляється на сайті комітету.

Нові положення в головному документі організації з’явилися у відповідності із змінами в українському законодавстві.

Також змінилася юридична адреса. Відтепер – м. Луцьк, вул. Карбишева, 2.

Волинський НОК також обрав нову ревізійну комісію організації та відповідального секретаря. Ним стала майстер спорту України з боротьби дзюдо Ольга Климюк. Її, а також Олександра Коськіна, ввели до членів бюро відділення НОКУ в області.

Кількість членів бюро, попри пропозиції ввести ще двох осіб, не знайшла підтримки. Відтак головуючих лишилося 13.

На Асамблеї прийняли рішення відкрити відділення НОКУ у всіх районних центрах та містах обласного значення Волині. Наразі є люди, які готові взяти на себе цю роботу лише у Любешівському та Ківерцівському районах.

Члени Асамблеї також погодили представити до почесного звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту» провідного спеціаліста обласного відділення комітету по фізичному вихованню та спорту МОН України Володимира Довганюка. До Києва його кандидатуру має погодити обласна адміністрація.

Головне завдання волинського відділення НОКу – підтримка олімпійців. А особливо сьогодні, коли до Олімпіади лишилися лічені дні.

5 серпня розпочинаються Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро. Туди цього року поїдуть вісім волинян: Тетяна Коб (бокс), Яна Біломоїна (маунтін байк), Марія Повх (веслування на байдарках і каное), Оксана Гергель (вільна боротьба), Надія Боровська, Ірина Климець, Валентина Мирончук та Іван Банзерук (легка атлетика). Також на олімпійській лаві запасних ще сидять і чекають свого зіркового часу два волинянина Ігор Сахарук і Іван Лосєв (спортивна ходьба).

«Дуже довго вирішувалося питання щодо участі Марійки Повх. Дякуючи голові НОК України Сергію Бубці, який настояв, наша землячка – у збірній. Також хочу подякувати і голові Волинської облдержадміністрації Володимиру Гунчику, який в цьому питанні вийшов навіть на Президента України», - розповів голова відділення НОКУ в області Роман Карпюк.

Усі олімпійці зараз на зборах. Не відомо, чи будуть вони в Луцьку перед від’їздом до Ріо. Тому традиційні «проводи» спортсменів можуть і не відбутися.

«Якщо будуть в Луцьку спортсмени, то лише 26 липня. Якщо в них і у влади буде можливість, то зробимо урочистості», - сказав Роман Карпюк.

Зараз ВНОКУ в області налічує 76 членів. На Асамблеї були присутні 58.









Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ато зара перемоги попруть...
Відповісти
вже футболістів провели з почестями!....... Хай їдуть та й виступають з Богом! Краще зустрінемо по належному!
Відповісти