В Луцьку - виставка сучасного мистецтва. ВІДЕО

В Луцьку - виставка сучасного мистецтва. ВІДЕО
У луцькій галереї сучасного мистецтва «Арт-кафедра» відкрилась нова виставка «Контрасти метафор», в рамках якої свої роботи представили 26 художників. Відкриття виставки відбулося у четвер, 22 липня.

Про це повідомляє Громадське.Волинь.

«Все що робить художник – це метафора, це поезія, це тонкі струни душі. В даний момент ми бачимо, що метафори дуже контрастні. Від проникливих, чудових, пейзажів, які виконані в кращих традиціях реалістичного малярства з використанням багатошарового живопису, до малярства, до фото реалізму, до малярства метафізичного реалізму Миколи Кумановського. Тобто, контрасти цих метафор і є головним нервом, душею цієї експозиції», – зазначила мистецтвознавець Зоя Навроцька.

Учасниками цього виставкового проекту є майстри сучасного мистецтва з різних міст України. Зокрема, на виставці «Контрасти метафор» столицю представлятимуть такі художники: Петро Гончар, Олесь Соловій, Андрій Александрович, Борис Фріцак. Зі Львова будуть – Микола та Тетяна Могилат, Micro Cuts та Микола Молган. З Луцьком знайомитимуть Генадій Юр’єв, Микола Кумановський, Галина Івашків, Наталія Кумановська, Сергій Корсай, Богдан Ясинський та Валентин Кирилков. Одеські митці – Петро Нагуляк, Сергій Кириченко, Ольга Дьокіна, Лука Басанець, Микола Овсійко та Марина Яндоленко. З Миколаєва приїде Надія Пінчук, Ужгорода – Олена Кондратюк, Тернополя – Микола Пазізін. Івано-Франківськ представлять Ростислав Котерлін та Володимир Мулик.

«Коли художник починає працювати, він не завжди знає, що хоче зробити. Це і є його праця, коли задум народжується. От коли дитина в животі матері, то ти ж не знаєш хто це. Певний час жінка може не знати, що вона вагітна. І цей процес малювання художника, він і є життя. А вже коли дитина народжена, ти ходиш біля неї і думаєш: «Невже це мій синочок, а руку він тримає, як бабуся, а очі в нього, як в тата». Саме таким чином ми прочитуємо символи життя», – розповіла про своє бачення місії митця луцька художниця Наталія Кумановська.

Зазначимо, що виставка триватиме до 20 травня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Луцьку - виставка сучасного мистецтва. ВІДЕО
23 липень, 2016, 08:40