Показати приховане: на митниці панують запровадити відеозйомку під час огляду вантажів

Показати приховане: на митниці панують запровадити відеозйомку під час огляду вантажів
На митниці процедуру оформлення вантажу будуть фіксувати на індивідуальні портативні відеокамери. Наразі це пілотний проект, який буде розширений у разі успіху. Очільник Державної фіскальної служби Роман Насіров обіцяє за кілька місяців забезпечити камерами Київську, Львівську та Одеську області.

Про це повідомляє Голос столиці.

Вчора, 22-го липня, в Києві відбулася презентація пілотного проекту здійснення митних формальностей. Тепер при виконанні операцій будуть використовуватися індивідуальні портативні відеокамери. Презентував проект голова ДФС Роман Насіров.

Тобто, під час оформлення вантажу, який ввозять до країни, буде здійснюватися відеофіксація. Але щоб закупити все необхідне обладнання необхідна значна сума грошей.

Роман Насіров заявив, що для держави екіпірування такими відеокамерами митників і загалом облаштування цілої IT-інфраструктури доволі-таки дороге. Потрібно буде, за розрахунками самого керівника Державної фіскальної служби, від 12 до 15 мільйонів доларів.

Для функціювання системи необхідно не тільки закупити відеокамери, але й облаштувати кілька потужних серверних дата-центрів.
Спецкор наголосив, що наразі це експеримент, і якщо він буде вдалий, його будуть розширювати.

Роман Насіров пообіцяв протягом найближчих кількох місяців екіпірувати загалом усі найважливіші для імпортних операцій області, а їх три. Це, власне, Київ та область, Львів та Львівська область, це Одеса і Одеська область.

До слова, керівник секретаріату Ради підприємців при Кабінеті міністрів Андрій Забловський впевнений, що говорити про реформування митниці без реформування ДФС не можна, оскільки це взаємопов'язані структури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Митники помруть з голоду
Відповісти
Останні новини
Показати приховане: на митниці панують запровадити відеозйомку під час огляду вантажів
23 липень, 2016, 12:35