Вся правда про татуювання

Вся правда про татуювання
Татуювання може не тільки прикрасити ваше тіло, але й змінити долю.

Повідомляє tsn.ua.

Нині татуювання стало частиною постмодерної культури, і ми все рідше роздивляємося людей із цікавими малюнками на тілі. Тому в цьому невеличкому матеріалі хотілося б спростувати деякі міфи про татуювання та поділитися з вами правдивою інформацією про це мистецтво.

Міф № 1. Татуювання – це ультрасучасне віяння моди

Ні, це не так. Вчені доводять, що праобрази татуювання з'явилися ще тоді, коли homo erectus (людина прямоходяча) вкладала певну магію в наскельні малюнки в печерах, тобто в часи Льодовикового періоду.

Пізніше ці малюнки перейшли і на людське тіло – близько 200 тисяч років тому. Перші татуювання були магічно-лікувальними і виконувалися на акупунктурних точках тіла людини. Підтвердженням цього факту є мумії древніх людей, на шкірі яких збереглися перші татуювання. Спеціалісти доводять, що способи зміни свого тіла, чим і є татуювання, були в усіх культурах світу.

Міф № 2. Татуювання – це пекельно боляче

"Чи це боляче?" – мабуть, це найпопулярніше питання, яке доводиться чути тату-майстрам. І так, і ні. Біль залежить від місця обраного татуювання, власної чутливості організму до болю. Чоловіки та жінки теж по-різному відчувають біль від татуювання. Деякі люди настільки переживають біль, наскільки це можливо, особливо, якщо татуювання робиться для того, щоб позбавитися від психологічної травми. Але для зменшення болю можна розслабитися і спробувати медитувати. Деякі клієнти примудрюються засинати просто під час сеансу.

Міф № 3. Біблія забороняє татуювання

У Священному Писанні про татуювання згадується лише один раз. Читаємо в Старому Заповіті: "І не зробите на тілі своїм нарізу і не зробите собі наколеного напису" (Левит 19:28). Такий наказ Бог дав синам Ізраїлевим, щоб виділити їх серед інших народів, які вирізали на своїй шкірі імена інших богів. Отже, йдеться про заборону язичницьких звичаїв і поклоніння іншим богам.

Міф № 4. Татуювання – це прерогатива засуджених

Так, у тюремному і злодійському світі склалася ціла ієрархія татуювань і їх значень. Наприклад, кота із ключем вибивають злодії, які грабують квартири та будинки, а кажана – нічні злодії. Є і татуювання на релігійну тематику, наприклад, кількість куполів на церкві означає роки, проведені у в'язниці, або скільки разів людина туди потрапляла. Проте не слід вважати, що сучасна популярність татуювань "вийшла із в'язниці". ХХІ століття дарує людям мобільність, свободу і бажання вирізнитися із натовпу, тому різноманітні татуювання є досить популярними.

Міф № 5. Найкраще знеболювальне – алкоголь

Цілковитий міф. Майстри тату не радять вживати алкоголь перед сеансом, адже алкоголь спровокує значну кровотечу. Майстер, який себе поважає, не буде робити татуювання людині напідпитку. Так що "100 грамів для хоробрості" – не найкраща ідея. Краще щось з'їсти легке перед початком сеансу, щоб підвищити рівень цукру в крові. Якщо вам буде дуже боляче, або татуювання, яке ви обрали, буде великого розміру, то майстер може використати у виняткових випадках знеболювальну мазь. Якщо таки вам дуже хочеться випити після сеансу і відзначити нове зображення на своєму тілі, то обирайте міцний алкоголь. Але краще уникнути вживання алкоголю до загоєння татуювання.

Правда № 1. Під час татуювання можна занести інфекцію

Звісно, якщо звернутися до некваліфікованого майстра татуювання. Тому потрібно добряче роздивлятися, потрапивши на перший сеанс. Майстер має дотримуватися санітарних норм, наприклад, працювати у стерильних медичних рукавичках, використовувати одноразові голки тощо. Якщо татуювання виконано професійно, а після його нанесення ви правильно за ним доглядали, то проблем зі здоров'ям виникнути не повинно.

Правда № 2. Із татуюванням неможливо влаштуватися на роботу

Частково правда. Досить важко влаштуватися на роботу в силові структури або правоохоронні органи із татуюваннями. У такому випадку питання до вас виникнуть під час проходження медичної комісії. Проте в Україні були і винятки – один із нових поліцейських Києва має чимало татуювань на руках. До служби в Нацполіції він займався рекламними проектами і не думав працювати в силових структурах. Деякі роботодавці просто проситимуть приховувати татуювання або не наносити їх у майбутньому на відкриті ділянки шкіри, наприклад, якщо ви – виконавець народних танців. Так що знайти компроміс із роботою і красивими татуюваннями можна.

Правда № 3. Із часом татуювання стане бляклим

Частина правди й тут, але гарантійний термін на татуювання, яке виконане майстром-професіоналом із використанням якісних фарб, сягає аж 30 (!) років. Однак чимало залежить від індивідуальної пігментації шкіри. Хтось може забути про оновлення татуювання, а комусь доведеться оновлювати його. Звісно, за татуюванням треба доглядати під час загоєння і згодом берегти від частих сонячних променів, тоді воно тішитиме вас довгі роки. Окрім того, завжди є можливість корекції татуювання.

Правда № 4. Видалення татуювання – болісний процес

Якщо вважаєте, що наносити татуювання боляче, то ви його ще не видаляли. Видалити татуювання можна за допомогою шліфування, пересадки шкіри, опромінення інфрачервоним світлом та видалення лазером. Варто пам'ятати, що татуювання не зникне за один сеанс, необхідно 6-10 походів до лікаря. Однак навіть після цього на шкірі залишиться кірочка, а пізніше – біла пляма.

Правда № 5. Татуювання несе в собі закодований символ

Саме так. Тому потрібно обачно підходити до вибору татуювання. Дехто вважає, що татуювання може змінити долю. Приміром, не варто вибивати метелика на поясниці чи куприку. Мовляв, жінка може стати "нічним метеликом". Також треба добряче замислитись, вибираючи китайський чи японський ієрогліф для татуювання. Наприклад, жінки, які набивають татуювання, що символізують "сімейний добробут", можуть швидко завагітніти. Отже, потрібно почитати відповідну літературу чи статті в Інтернеті, погортати енциклопедії символів, обираючи татуювання.

Древні люди вкладали глибоке символічне значення в татуювання і вірили, що воно наче "вбудовується" в структуру нашого духовного тіла, тому до вибору татуювання треба підходити розумно. Не варто гнатися за постмодерною модою на татуювання без значення чи робити татуювання у досить молодому віці, бо ви можете пошкодувати про свій вибір. В ідеалі ви маєте відчувати "поклик" свого татуювання, цей символ може частіше випадково з'являтися у вашому житті.

Гарних вам татуювань!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Татуювання - це дешевий і безглуздий спосіб самовираження, привернення уваги оточуючих, намагання якось зацікавити та здивувати, але головне - це роблять тому, що більше виділитись особливо і не має чим. Таке собі приховування власних комплексів. Тату зроблена в 20 років, зазавичай вже не актуальне в 30, а тим більше 40 чи 50, шкіра теж змінюється, малюнок псується, біжуть в чергу до лікаря на видалення. Наслідки треба передбачати на перед.
Відповісти