Президент таки підписав закон про посилення покарання за водіння у нетверезому стані

Президент таки підписав закон про посилення покарання за водіння у нетверезому стані
Президент Петро Порошенко в присутності керівника Нацполіції Хатії Деканоідзе підписав закон про посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп’яніння

Президент зазначив, що кожна п'ята дорожньо-транспортна пригода у нас скоюється нетверезими водіями, - повідомляє 5 канал, посилаючись на прес-службу глави держави.

Він позитивно оцінив реформу поліції, яка разом з армією стала символом довіри народу. Глава держави впевнений, що завдяки підписаному Закону значно розширяться інструменти правоохоронців для наведення порядку на дорогах.

Нагадаємо, відповідний закон "Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення" на засіданні парламенту 7 липня підтримали 243 народних депутата.

Проектом Закону істотно збільшуються розміри штрафів та строки позбавлення права керування транспортними засобами за умови притягнення водія до адміністративної відповідальності за керування ними у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.

За водіння в нетверезому стані перший штраф складе 10 200 грн плюс позбавлення права керування на один рік. Удруге штраф за таке правопорушення вже складатиме 20 400 грн і три роки без права керування автомобілем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно ,що підписав ,тільки покарання замале .
Відповісти
Останні новини
Президент таки підписав закон про посилення покарання за водіння у нетверезому стані
25 липень, 2016, 17:27