У Луцькраді не хочуть запроваджувати мораторій на підвищення тарифів на ЖКГ

У Луцькраді не хочуть запроваджувати мораторій на підвищення тарифів на ЖКГ
Станом на сьогодні підготовлено три проекти рішень щодо мораторію на підвищення вартості тарифів за житлово-комунальні послуги, які включені до порядку денного 11-ої сесії міської ради.

Про це повідомив перший заступник міського голови Тарас Яковлев під час оперативної наради.

"На жаль, сьогодні на тарифну політику ми впливати не можемо, - вважає Тарас Яковлев. - Для прикладу, у величезних тарифах з централізованого водопостачання, яке надає ДКП “Луцьктепло”, 92% - це вартість енергоносіїв і лише 8% - кошти, які підприємство буде спрямовувати на матеріальні витрати, ремонт мережі, заробітну плату тощо”.

“Якщо сьогодні побутує думка, що рішенням Луцької міської ради ми зможемо зупинити ріст тарифів, то це - неправда. Орган, що встановлює тарифи (НКРЕКП), вартості їх не зменшить. Після прийняття такого популістського рішення щодо мораторію на підвищення ціни депутати Луцької міської ради будуть змушені знайти 120 млн грн для компенсації ДКП “Луцьктепло” різниці у тарифах з теплопостачання до кінця року. Адже єдиним джерелом
компенсації різниці у тарифах, відповідно до законодавства, стає міський бюджет. Тоді у квартирах лучан буде тепло і гаряча вода”, - зазначив перший заступник міського голови.

Тож він закликав депутатів не приймати необдуманих рішень, а спільно працювати над впровадженням заходів з енергозбереження, звертатися до людей, щоб вони оформляли субсидії.

Свою думку з цього приводу висловив й міський голова Микола Романюк:

“Якщо депутати приймуть рішення щодо мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, то ми будемо вимушені зупинити фінансування усіх капітальних робіт: ремонти доріг, прибудинкових територій, усе, що робиться у житлово-комунальному господарстві, фінансування усіх шкіл, дитячих садочків, медичної галузі. Адже на сьогодні бюджет розвитку міста становить 120 млн грн з усіма перевиконаннями. Отже, я хочу, щоб депутати зважено та відповідально поставились до цього рішення”.

Міський голова акцентував, що ситуація, яка склалася з тарифами, - важка, адже вони виросли у 2,5 рази. Окрім цього, у нас сьогодні проблеми і на ДКП “Луцьктепло”, усі рахунки якого заарештовані, нараховані штрафні санкції та пені за минулі роки. Потрібно платити за транспортування газу, а він сьогодні у квартирах лучан є.

Тож Микола Романюк просить жителів міста зрозуміти ситуацію, що склалася. Адже Луцька міська рада не мовчала з цього питання. Дві останні сесії приймалися звернення до Президента України, Верховної Ради щодо антинародної газової політики та засудження політики несправедливих тарифів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
добре роблять.
молодці!
Відповісти
За все потрібно самому платити, а не чекати подачки від держави. Вистачить оплачувати опалювання та електроенергію для тих ,хто може сам заплатити.
Відповісти
"розумний" дуже? То чому я повинен зі своїх податків крадіїв-депутатів, АП президента, кабмін... оплачувати? А вони мені такі тарифи, а самі жирують? Може ти один з таких?!
Відповісти
Інші місця можуть і роблять це, а Луцьк прогинається як завжди! Ну будуть депутати тоді самі за людей платити раз такі "розумні"!!!
Відповісти
У Романюка цікаві пріоритети - він "закопує" в реконструкцію пр. Волі, вул. Л.Українки і т.д, але не вкладає бюджет розвитку в енергоефективність (лічильники тепла, комунікації, ІТП, будинкові котельні) і разом з тим, він закликає мешканців міста зрозуміти його...
Відповісти
чого ви скиглите. ви ж самі два рокі тому скакали за це.тепер дітей на переробку у донецьк вагонами відправляете.не платіть та все
Відповісти
Якщо мерію не чує влада, міняти владу!
Відповісти
Останні новини
У Луцькраді не хочуть запроваджувати мораторій на підвищення тарифів на ЖКГ
26 липень, 2016, 15:56