У Нововолинську незаконно розпродають землі, – ВО «Свобода»

У Нововолинську незаконно розпродають землі, – ВО «Свобода»
Фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Нововолинській міській раді оприлюднила заяву щодо незаконного продажу земельної ділянки міською радою приватному підприємству «Західна аграрна компанія» – у ній вона вимагає від міського голови Віктора Сапожнікова накласти вето на таке рішення.

Як повідомили у прес-службі обласного осередку «Свободи», під час чергової сесії Нововолинської міської ради 6 вересня більшістю голосів обранці міської громади вирішили продати приватному підприємству «Західна аграрна компанія», що входить до агропромислової групи «Пан Курчак», 4,5 га землі за ціною 12,55 гривні за квадратний метр.

Депутати від ВО «Свобода» за таке рішення не голосували, оскільки ринкова вартість цієї землі – близько 50 гривень за квадратний метр.

На думку ВО «Свобода», така «сумнівна та однозначно збиткова для міста оборудка» стала можливою тому, що за ПП «Західна аграрна компанія», яка захотіла придбати цю земельну ділянку, стоїть місцевий бізнесмен, якого активно підтримує теперішня влада, кандидат у народні депутати України по Горохівському мажоритарному виборчому округу №20 Сергій Мартиняк.

ВО «Свобода» вважає, що невід’ємною частиною процедури продажу цієї земельної ділянки мала би бути розробка містобудівної документації. Згідно з чинним законодавством, її затвердження неможливе без попереднього громадського обговорення. Тому міська влада повинна була провести з цього питання громадські слухання, щоб забезпечити громаді широкий доступ до інформації та вплив на прийняття рішення міською радою. Проте громадські слухання щодо продажу міської землі не проводилися, що, на думку свободівців, є грубим порушенням процедури продажу.

Тому фракція ВО «Свобода» звернулась до міського голови Віктора Сапожнікова з вимогою скористатися своїм правом накласти вето на таке рішення та провести його відповідно до чинного законодавства, у тому числі провівши відкриті громадські слухання з цього питання.

Окрім того, свободівці звернулися також до прокурора Нововолинська з тим, аби він здійснив належну перевірку та взяв під особистий контроль питання дотримання всіх законних норм щодо продажу землі у Нововолинську за адресою: вул. Сокальська, 30 розміром 4,3421 га, яка продана ПП «Західна аграрна компанія».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де їх розпродають законно???
Відповісти
Обговорення даного питання вже біля тижня йже на Нововолинськоум порталі. Кому цікава дана тема даю список ссилок: http://nvip.com.ua/node/20643 http://nvip.com.ua/node/20305 http://nvip.com.ua/node/20347 http://nvip.com.ua/node/20592 http://nvip.com.ua/node/20491 http://nvip.com.ua/node/20409
Відповісти
А також зайдіть на сайт red.ucoz.ua - у всій красі ця тема.
Відповісти
Останні новини
У Нововолинську незаконно розпродають землі, – ВО «Свобода»
13 вересень, 2012, 10:56