На Волині зріс рівень травматизму на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства

На Волині зріс рівень травматизму на підприємствах водопровідно-каналізаційного  господарства
З початку року на Волині зріс рівень травматизму під час виробничої діяльності підприємств водопровідно-каналізаційного господарства.

Про це повідомляє Державна служба України з питань праці.

Станом на кінець червня цього року загинуло 8 працівників, коли за аналогічний період 2015 – 2. Також зросла кількість групових нещасних випадків.

Управління Держпраці у Волинській області звернулося з листом до голів районних державних адміністрацій та міських голів області щодо вжиття заходів реагування в межах їх компетенції з запобігання виникнення нещасних випадків такого характеру.

Очільникам районів запропоновано провести інформаційно-роз’яснювальну роботу, ініціювати розгляд актуальних питань на засіданнях комісій техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, провести семінари та наради за участю суб’єктів господарювання.

Управління Держпраці в області наголошує на дотриманні вимог безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки, необхідності контролювати газоповітряне середовище під час виконання газонебезпечних робіт, керівники підприємств повинні забезпечити працівників засобами індивідуального захисту (а працівники, в свою чергу, використовувати) та колективного захисту, стежити за наявністю та справністю вентиляційних систем та технологічного обладнання.

Довідка:

27 травня 2016 року у приміщенні каналізаційної насосної станції свинокомплексу ФГ «Аміла», що у Турійському районі Волинської області, через накопичення парів шкідливих речовин та небезпечних газів постраждало 4 працівники, з них 1 смертельно.

Працівники виконували роботи без засобів індивідуального захисту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині зріс рівень травматизму на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства
28 липень, 2016, 21:48