Волинські велоолімпійці виросли у підвальних умовах. ФОТО

Волинські велоолімпійці виросли у підвальних умовах. ФОТО
Три лучанки, які брали участь в Олімпійських іграх 2012 року, тренуються в підвальних умовах з недостатнім фінансування.

Про це розповів їхній тренер із 30-річним стажем Віктор Ковальов.

Як зазначив тренер, спортсменки тренуються вже багато років і встигли добитися чималих результатів на різних світових та європейських змаганнях.

Так, Олена Цьось, яка на олімпійському велотреці здобула 4 місце, є срібним призером чемпіонату Європи та Кубка світу. Яна Беломоїна (гірський велосипед) – срібний призер юніорського чемпіонату в Канаді, переможниця Кубка світу 2012. Ірина Папежук (велотрек) також є призером Кубка світу.

Віктор Ковальов тренує сімох спортсменів у Школі вищої спортивної майстерності, а також має секцію велоспорту у ФСТ «Динамо». Велобаза знаходиться у підвальному приміщенні на вулиці Данила Галицького в Луцьку. У ній три кімнатки, наповнені велосипедами, застарілими спортивними тренажерами, ремонтним обладнанням.

Ковальов розповідає, що тренуються спортсмени тільки за кошти держави, яких зазвичай вистачає тільки на зарплату. Він зазначає, що спортивні здобутки – на ентузіазмі тренерів та самих спортсменів.

«Обстановка в нас робітничо-селянська. Нічого суперового тут нема. Все просте», - сказав Ковальов.

Спонсори, за словами тренера, не дуже спішать допомагати. За свій 30-річний стаж він не може назвати яскравих прикладів допомоги спортсменам від спонсорів. Інколи спортсменам доводиться купувати велосипеди за власні кошти.

За словами Ковальова, за кордоном дуже активно підтримують велоспорт, там є багато професійних команд, які беруть участь у різних змаганнях. В Україні є тільки одна така.

«Спорт – це здорово. Якщо дитина цілий день займається чимось, вона не піде наліво, не піде в погані компанії, спорт оздоровлює націю. Треба показувати по телевізору, пропагувати. Але в нас немає грамотного підходу, як за кордоном», - скаржиться тренер.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де ж луцький "чіп і дейл"?
ну звісно, студентів дурити під вибори вигідніше.
Відповісти
привезти сюди делегацію з європи або США - хай знають нашу ціну медалей.

навіяло фразу з фільма Роккі - там афроамериканський тренер казав Сталонне, що "коли тренуєшся в таких умовах, в тебе є голод в очах".
в наших тренерів і керовніків напевно такий же стимул для наших спортсменів.
Відповісти
Останні новини
Волинські велоолімпійці виросли у підвальних умовах. ФОТО
13 вересень, 2012, 17:18