Суддя Луцького міськрайонного суду не хоче платити штраф. ВІДЕО

Суддя Луцького міськрайонного суду не хоче платити штраф. ВІДЕО
Суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Подзіров 17 січня цього року здійснив, за його словами, вимушену зупинку під знаком «Зупинка заборонена» по вулиці Конякіна обласного центру.

Патрульні склали протокол і винесли постанову про адмінвідповідальність у вигляді штрафу на суму 255 гривень. Нині служитель Феміди оскаржує постанову патрульних в Рожищенському суді. Слухання у справі відбулося 2 серпня, - повідомляє Громадське.Волинь.

У поясненні позивач стверджує, що здійснив зупинку вимушено. Подзіров їхав в авто разом із сім’єю: дружиною, 8-річним сином і донькою-немовлям.

«Дитина раптово закричала і, щоб перевірити, що сталося, я припаркував авто», – пояснює позивач. Подзіров визнає, що правила порушив, але оскільки зупинка була викликана, на його думку, крайньою необхідністю, то адмінстягнення до нього застосовуватись не може.

Окрім того, суддя скаржиться на те, що рядовий патрульної поліції Павло Новосад не пояснив йому вчасно його права, а також не поцікавився причиною зупинки. Позивач переконує, що не міг зупинитися в іншому місці, бо через вервечку припаркованих біля ринку автівок довелося б їхати ще метрів 300.

Рядовий патрульної поліції Павло Новосад розповідає про інші аспекти ситуації на дорозі. Зокрема, поліцейський стверджує, що побачив авітівку судді, коли вона стояла під знаком заборони зупинки. Він підійшов до порушника і повідомив, що буде складена постанова.

Посадовець спочатку сказав, що він є суддею, а його малолітній син навіть показав поліцейському посвідчення батька, – розповідає патрульний. Про причини нібито вимушеної зупинки Новосада проінформували після оголошення порушником його регалій.

Під час слухання справи у залі суду Андрій Подзіров неодноразово задавав відповідачам питання, а як би вони вчинили на його місці. На це рядовий поліції Павло Новосад відповів: як батько я, мабуть, теж би порушив правила, але як громадянин я б за це і відповідав.

Головуючий суддя у справі Сергій Панасюк вирішив, що для повноти картини варто заслухати свідка – напарника патрульного.

Відтак засідання перенесли на 11 годину 16 серпня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 39
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Справа вiку... За 255 грн. десятки людей мiсядь на працюють, по судах ходють...
Відповісти
ох і суддішка, бач не запитали його де він працює, і відразу постанову, він же біла каста, а дитина його просто, "із підказки головуючого", гралась його посвідченням...
Відповісти
Філюку компашка підбирається. Ганьба таким суддям ,які навіть здоровям своїх дітей спекулюють за ₴250.
Відповісти
Стидоття!

За 10 долярів так себе позорити? Та заплатив би вже, то ж не бідний
Відповісти
хабарник-мільйонер,просто жах.Яка жадність
Відповісти
з луганщини перевели...
Відповісти
Стидався б, за таку суму.
Відповісти
Гнати тих суддів геть!царями себе рахують посвідчення тикають!ви такі самі люди як всі і відповідайте перед законом!!
Відповісти
ось і я про що. ну і що що посвідчення?що суддя? в нас в країні хтось суддям вірить???? ЖОДЕН!
Відповісти
Мала би совість. Людина може бути після 12ти годинної зміни.Він у формі..... Це суддішкам треба купити мило, які судову систему використовують,щоб відбити свої приватні ₴250. Подзіров ПОЛОВИНУ!!! дня відсуджував ₴250 для Філюка. День суду коштує декілька тисяч гривень.
Відповісти
Погоджуюся. Того "суддю" треба на проф. придатність перевірити, майно,доходи, витрати,а то розкрив рот бачиш но! За наші з Вами гроші ж! Остогидли!Пора їх на місце ставити!А поліції велика дяка за правоту та чесність!
Відповісти
Колись суддя Луцького міськсуду М.Марчук розмитнив за винагороду декілька автомобілів, позивачка під тим соусом на ксероксі підкинула ще декілька авто. Коли суддя відмовився від рішення щодо останніх, пані нагадала про хабар, таємне стало явним...
Відповісти
Судді теж звичайні люди і мають такі ж права як і всі! Оскаржувати їм щось, чи ні..це вже вирішувати їм особисто! Чому таке предвзяте ставлення? Якби на місці судді був водій іншої професії, то тут навіть і теми для розмов не було би! А то прямо вауу резонансна справа!! Наче більше новин немає, соромно за такий кощунський менталітет!
Відповісти
Нормальна людина би заплатила штраф за своє порушення. Час дорожче.
Відповісти
Статистика вказує на інакше, більшість таких штрафів оскаржуються.
Відповісти
Тому що суди легко і дешево купити.
Відповісти
ПОГОДЖУЮСЯ І СУДДІВ ТИМ БІЛЬШЕ. В тому вся проблема,що вас, суддів купити-раз плюнути,якби ж Ви виконували чесно свою роботу то ніхто б нічого проти не мав, зрозумійте, що ненависть до вас скоро сягне апогею,повірте!
Відповісти
якщо поліція почне грамотно складати протоколи, то і не буде що оскаржувати!
Відповісти
Спочатку я хотіла ввічливо відповісти, щось заперечити, щось додати...а потім зрозуміла що сенсу немає...своїм коментарем ви повністю охарактеризували свій рівень спілкування..тут вже нічого не допоможе
Відповісти
а кому відчливо відповідати? ви хто? помічниця ???? помічник? не смішіть мене. вас за людей люди не рахують,А Ви себе там вищою кастою вважаєте! одумайтеся і не позорьтеся самі і країну разом з нами!
Відповісти
Якщо вже на це пішло, то я не помічниця, а звичайна студентка ! Чи тут ви теж знайдете якийсь позор для країни? Однак позор для країни це нічого не робити , стереотипно мислити, та писати огидні коментарі звинувачуючи всіх у всьому. Це найпростіше
Відповісти
а що ВИ зробили для боротьби з коррупцию??? захищаєте виродків? молодець студентка!!
Відповісти
нова поліція молодці, так тримати! а суддю який любить посвідченням відмазуват - на переатестацію
Відповісти
Взагалі огидно читати такі коментарі, дійсно бачу, що народ злий та не бачить, що він самостійно робить собі проблеми та достойний того, що зараз діється в державі.
Рівень злісті зашкалює...
Люди схаменіться, ви не знаєте ані поліцейськог а на цього суддю та робите висновок на підставі незрозумілого витягу - уривку та не володієте повною картиною.
Треба хоча б поважати себе та не принижуватися такими коментарями.
Відповісти
бо вже довели людей, далі нема куди, тільки на палю садиити
Відповісти
е розумію злих людей,
Яким усе поперек горла.
Сусід їм винен, винен гей,
Радіє хтось, біда в них чорна.
Живуть і продукують злість,
Не розуміючи, що згодом,
Це почуття самих їх з'їсть,
Як кажуть: так, одним заходом.
А люди згадують добро,
Зло пам'ятають одиниці.
Відповісти
Нормальний мужик Подзіров, немає чого складати на суддів постанови про адмін правопорушення!!!! Процес веде досить грамотно і рішення справедливі виносить
Відповісти
Та питання не в тому, нормальний він чи ні, питання в тому, що він то реально порушив, але із зарплатою судді в 40 тисяч гривень штраф платити не хоче і судиться за 250 гривень! Так низько падати не робить судді честі.
Відповісти
Таких зарплат судді не утримують, принаймві мені не відомо, а ви ніколи не думали, що в людини можуть бути принцепи та справа зовсім може бути не в грошах7
Що людина хоче знайти справедливість, а звеннулася до суду?
І, що такого що він є суддею, що на вашу думку, це повинно його обмежувати в захисті своїх прав?
Відповісти
Низько впасти, ви вважаєти звернення до суду за захистом власних прав - це низько впасти, ну тоді рівень вашого мінталітету під сумнівом.
Відповісти
Треба почати з того, що в першу чергу суддя є громадянином, який зобов"язаний так само виконувати закони на рівні з іншими, а не прикриватись посвідченням і зверхньо заявляти, що постанову на нього винести не можна. Щож тоді виходить, що всі перед законом рівні - а він рівніший за всіх? Адміністративне стягнення на суддю не посягає на його незалежність та не упередженність в роботі. Тому, вважаю, що до адмінвідповідальності повинні притягуватись всі - як дядько на кобилі, так і президент на мерседесі.
Стосовно зарплат - то базова мінімальна зарплата районного судді - 25 мінімальних заробітних плат, апеляційного судді - 50, верховного - 75 мінімальних заробітних плат.
Мінімальна заробітна плата - 1450 грн, отже 1450*25=36250 грн, але це базова, без доплат, так що не жалійтеся.
Суддя визнав, що зупинився з порушенням вимог знаку, тобто вчинив адмінпорушення. Він мотивує свій вчинок тим, що заплакала дитина і вважає це крайньою необхідністю зупинки.
А от я не вважаю це крайньою необхідністю, бо якби він дійсно переймався дитиною, то не сидів би за кермом, а стояв би біля пасажирських дверцять поруч з дитиною.
Тому очевидним є свідоме порушення, намагання прикритись посвідченням, а коли і це не вийшло - прикриватись у суді дитиною через 250 гривень.
Ви дійсно вважаєте що суддя захищає свої права, а не позориться на все місто?)

І для судді соромно не знати, що у стані крайньої необхідності - це для усунення небезпеки, яка загрожує державному або громадському порядку, власності, правам і свободам громадян, установленому порядку управління, якщо ця небезпека за даних обставин не могла бути усунута іншими засобами і якщо заподіяна шкода є менш значною, ніж відвернена шкода.
Плач дитини очевидно є предметом занепокоєння батька, але ніяк не крайнью необхідністю, бо він може проконтролювати ситуацію за допомогою дзеркала заднього огляду, щоб впевнитись, що дитині насправді не загрожує реально небезпека. Тому у вас гнилі відмазки, "ваша честь"!

п.с. ПринцИпи і мЕнталітет.

п.п.с. "Що людина хоче знайти справедливість, А ЗВЕРНУЛАСЯ до суду?" - шедеврально!)) Дійсно, дивно, до суду за справедливістю звертатись)
Відповісти
Насмішили ви мене своїми пізнаннями щодо зарплати, все що почуєте по ТВ , те і пишете. Покажіть мені суддей з такими зарплатами
Відповісти
Ну радує, що хоч з іншим погодились)
Якщо ви такі чесні, то оприлюдніть декларацію за останній рік, може суддя дійсно бідує і потребує допомоги, то ми скинемось йому, щоб штраф заплатити)
Відповісти
Я з іншим не погодилась, просто не хотілось вже спілкуватись на цю тему..Ви залишаєтесь при своїй думці, і щоб вам не говорили хороше/погане ви перекрутите по-своєму..
Та не суддя я щоб оприлюднювати свої декларації, одні пишуть що суддя, інші що помічниця..невже людина іншої професії не може мати свою адекватну думку про нашу феміду
Відповісти
В людей давно вже є думка про нашу ПРОДАЖНУ феміду. Скільки вже показували їх маєтки і хороми які вони честно "насудили".
І ніхто нічого не робить...люди вас вже ненавидять....ой дограєтесь ....
Відповісти
У вас просто аргументів не має. Переконливих.
Тому ви прсто "з"їхали"...
Відповісти
Порушив правила,заплати тихенько штраф і не позорся.Повір,дуже неприємно дивитись оправдання судді.
Відповісти
безкарність і нахабність суддів давно вже зашкалює!!!! Я ГАРАНТУЮ ЯКЩО ТИКНУТИ В ЛЮБОГО І ПОЧАТИ ТРУСИТИ - то виявляться і палаци і машини ...
Судді вже так знахабніли від своєї безкарності що просто далі нема куди....
Відповісти
Останні новини
Суддя Луцького міськрайонного суду не хоче платити штраф. ВІДЕО
03 серпень, 2016, 11:18