Лікарняні каси Луцька знову не можуть поділити гроші пацієнтів

Лікарняні каси Луцька знову не можуть поділити гроші пацієнтів
Триває багаторічна боротьба між лікарняними касами Луцька.

Нагадаємо, їх в обласному центрі Волині діє аж три: Благодійна організація «Муніципальна лікарняна каса», а також дві громадські організації: «Допоможемо собі» та «Волинська обласна лікарняна каса».

"Прозоро діють БО «Муніципальна лікарняна каса» і ГО «ЛК «Допоможемо собі», адже тільки на довірі можна будувати взаємовідносини з громадою. Люди повинні знати правду про кожну залучену гривню (і обов’язково вимагати прибутковий ордер або чек на ті чи інші фінансові операції), а також знати, скільки витрачено коштів на, власне, лікування", - запевняють керівники Федір Кошель і Сергій Кудрявцев на сайті Волинської газети.

Водночас вони не задоволені роботою їхньої конкурента - Волинської обласної лікарняної каси (ВОЛК).

"Щодо діяльності ГО «ВОЛК», то пересічному громадянину, журналістам неможливо знайти повну інформацію про її діяльність, склад керівних органів тощо. Навіть за вказаними в реєстраційних даних адресами місцезнаходження (м. Луцьк, вул. Степана Бандери, 5) організація відсутня вже декілька років. Складається враження, що це закрита структура, де відсутня будь-яка звітність про фінансову діяльність.

Дмитро Глазунов (на фото) уникає давати відповіді на запити журналістів, на ініційованих ним конференціях, а у багатьох публікаціях в друкованих ЗМІ та інтернет-виданнях звинувачує інших у непрозорості, розповсюджує брудні чутки про банкрутство конкурентів або інших структур, які працюють у галузі, звертається з цього приводу в правоохоронні органи чи суди, витрачаючи на це, напевно, не свої особисті кошти. Однак про діяльність ГО «ВОЛК» абсолютно не звітує та не повідомляє жодних цифр", - йдеться у публікації.

Конкуренти не знають, куди Дмитро Глазунов використовує залишки коштів, які накопичуються в кінці року, і чому він діє майже за принципом страхової компанії, яка є комерційною структурою, працює на прибуток і повинна платити податки. Та сподіваються, що на ці та інші питання повинні дати відповідь компетентні органи і разом провести перевірку всіх трьох вказаних організацій, що дозволило б поставити всі крапки над «і» в цьому протистоянні та засвідчити прозорість чи шахрайство у їх діяльності.

Нагадаємо, з 1 серпня цього року держава посилює контроль за витрачанням бюджетних коштів, запровадивши систему державних закупівель PROZORRO.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай у Сидора спитають про кошти лк, ніяк не наїсться.
Відповісти
Звісно не задоволені Глазуновим конкуренти. В нас в лікарні ВОЛК кращий ніж Допоможи собі сам
Відповісти
Вельмишановні Кошель з Кудрявцевим, Ви повчіться працювати у Глазунова. Кошель доїть лучан благодійними внесками, а Допоможемо собі грає в наперстки зі своїми членами. Ахахахаха
Відповісти
"Допоможемо собі"-це розвод дурних.Раніше вони почали діти нормально.Можна було взяти гроші на лікування, а зараз вони поняли,что себе в убиток і прекратили це. Зменшили коло медутсанов,де можна пройти обстеження і лікуватись.Так,що я вийшла з цього кубла,яке здирає гроші,а видерти їх віж них неможна.
Відповісти
Останні новини
Лікарняні каси Луцька знову не можуть поділити гроші пацієнтів
04 серпень, 2016, 16:04