За корупцію двоє любомльських посадовців отримали штрафи

За корупцію двоє любомльських посадовців отримали штрафи
Прокуратурою Волині спільно з працівниками УСБУ в області задокументовано факт адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією, вчиненого головою та заступником голови Любомльської районної ради.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Беручи участь в сесії районної ради 24 грудня 2015 року, керівник органу місцевого самоврядування та його заступник проголосували за встановлення собі надбавки за виконання особливо важливої роботи за грудень 2015 року в розмірі 50 відсотків до посадового окладу.

На черговій сесії ради, яка відбувалася 25 лютого, і голова, і заступник були "за" встановлення собі 50-відсоткової надбавки до окладу на весь 2016 рік.

Окрім того, вони того дня проголосували і за присвоєння собі рангів посадової особи органу місцевого самоврядування. Голова – шостого, заступник – восьмого.

Такими своїми діями посадовці порушили вимоги Закону України "Про запобігання корупції", адже мали повідомити депутатів про наявність конфлікту інтересів та не брати участі в голосуванні.

Любомльський районний суд визнав обох посадовців винними у неповідомленні у встановлених законом випадках та порядку про наявність у них реального конфлікту інтересів та вчиненні дій і прийнятті рішень в умовах конфлікту інтересів (правопорушення, передбачені ч.ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив їм адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3400 грн кожному.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За корупцію двоє любомльських посадовців отримали штрафи
05 серпень, 2016, 18:25