Підірвали авто ватажка самоназваної ЛНР Плотницького

Підірвали авто ватажка самоназваної ЛНР Плотницького
Вранці 6 серпня у Луганську підірвали машину ватажка бойовиків Ігоря Плотницького.

Екс-депутат від ПР Олег Царьов заявив, що Плотницький перебуває у важкому стані у лікарні, - пише Українська правда.

Речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник заявив, що українська сторона не причетна до замаху на ватажка бойовиків "ЛНР".

Російські ЗМІ повідомляли, що загрози життю Плотницького немає.

У Головному управлінні розвідки наголошують, що поранення ватажка самоназваної "ЛНР" Ігоря Плотницького, які він отримав внаслідок замаху, є несумісними з життям.

Про це в ефірі "Громадського" сказав заступник директора Департаменту головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

"За даними розвідки, дійсно був замах на життя Плотницького. В результаті він отримав важкі поранення. Важко зараз говорити, що саме спровокувало напад. У нього тяжкий стан, це такі поранення, які не суміжні з життям", — сказав Скібіцький.

За його словами, у розвідки є інформація, що "зараз іде боротьба за владу і за фінансові потоки, які може мати лідер самоназваної "ЛНР".

Потужність вибуху, який стався поряд з автомобілем глави "ЛНР" Ігоря Плотницького, може становити 10-15 кг в тротиловому еквіваленті.

Про це повідомляє сепаратистський ресурс "Луганський інформаційний центр" з посиланням на "прес-службу ЛНР", - пише УП.

"Заряд розміщувався на зовнішній поверхні стовпа з боку протилежної проїжджої частини на висоті 1 метра від землі. Потужність заряду, за розрахунковими даними, становить до 10-15 кг в тротиловому еквіваленті", - відзначили в "прес-службі".

Там додали, що вибуховий пристрій був закріплений перед світлофором. Крім того, у вибухотехніків є підстави вважати, що зловмисники використовували "пластикову вибухівку" на основі гексогену.

"МГБ ЛНР розглядає кілька версій події, в тому числі дії української ДРГ. Тривають оперативно-розшукові заходи", - зазначили у "відомстві".

Патруль спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ відвідав місце вибуху автомобіля ватажка так званої "ЛНР" Ігоря Плотницького в Луганську.

"СММ вирушила до місця, звідки був почутий вибух, розташованому на перетині вулиці Карпінського і Ватутіна в місті Луганську, в 500 м на північний схід від розміщення СММ", - йдеться в повідомленні ОБСЄ.

За даними спостерігачів, місце події було оточене "поліцією" "ЛНР".
"СММ могла оцінити з відстані приблизно 15-30 метрів, що вибух, ймовірно, був викликаний саморобним вибуховим пристроєм (оцінюється як приблизно 1 кг високовибухової речовини), розміщеним поряд або всередині ліхтарного стовпа на відстані близько двох метрів від автомобіля, який був пошкоджений, на узбіччі дороги", - повідомили в СММ.

СММ побачила серйозно пошкоджений чорний позашляховик "Toyota Landcruiser Prado" з розбитими вікнами і розгорнутими передніми й бічними подушками безпеки.

"Поліцейські ЛНР" на місці сказали СММ, що було двоє потерпілих, не вдаючись у подробиці.

Член "ЛНР" Владислав Дейнего повідомив СММ, що пан Плотницький був "у поганому стані і не в змозі приймати відвідувачів".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Украiнськи терористи підірвали авто Плотницького
Відповісти
Смерть Путіну!
Відповісти
Свободу льотчицi Cавченко!!!
Відповісти
Путін прибирає свідків, спочатку понизив в статусі крим, тим самим і його самопроголошених керманичів. Далі їх попереводять в сибір і тихенько знищать. Тепер черга за лнр і днр, процес пішов.
Відповісти
А кажуть що на бандерштатi не наливають...
Відповісти
а що таке бандерштат?
Відповісти
Минус один. Очередь за другим деятелем -Захарченко. Тоже недолго ему осталось
Відповісти
Потерь нет
Відповісти