Луцькі депутати хочуть вулицю Кузьми Скрябіна

Луцькі депутати хочуть вулицю Кузьми Скрябіна
Петицію про те, що в обласному центрі Волині одну з вулиць варто назвати на честь Кузьми Скрябіна, озвучили сьогодні, 9 серпня, під час засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міста.

Про це повідомляє VIP.

Таке звернення зареєстрував Олександр Янчук ще 20 травня 2016 року. Станом на 7 червня його підписали 79 осіб із 300 необхідних.

«Відповідно до положення, ми на комісії розглядаємо петиції, які не набирають необхідної кількості голосів, як звернення громадян», – сказала секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко.

Представниця Українського інституту національної пам’яті на Волині Леся Бондарук переконана, що така назва для вулиці міста не зовсім підходить.

«Андрій Кузьменко – це справжнє ім’я. «Кузьма» – псевдо. «Скрябін» – назва гурту. А тут – спроба означити людину за псевдо та назвою гурту. Я думаю, що у філологів будуть великі зауваження з цього приводу», – підкреслює посадовиця та додає, що зауваження можуть бути також і в самих лучан, адже Кузьма не має ніякого прямого стосунку до нашого міста.

Отож, комісія вирішила взяти до відома цю пропозицію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як сьогодні памятаю його агітаційний концерт за Януковича перед університетом. Волиняни ви свої мізги маєте?
Відповісти
Янаписав приблизно те ж саме - то мій пост видалили. Сотні волинян склали голови на війні, яку розв'язали риги з кацапами от їхніми іменами і потрібно називати вулиці.
Відповісти
Андрій був дуже хорошою і простою людиною.Ніяких наворотів і всякого такого.За тих часів коли починалась агітація за Януковича то скажу так,що багатр з нас на мою думку дуже пожаліло що підтримали цю потвору!Якби була моя воля я б назвав вулицю в його честь.
Відповісти
Ви новини хоть інколи дивитесь ало?! Матері багатьох загиблих навпаки відмовляються від називання вулиць,сіл фаміліями їхніх синів чи чоловіків!!! Дайте їм спочивати з миром!!Вони і так там настраждались!!!!
Відповісти