Forbes назвав найбагатших письменників року

Forbes назвав найбагатших письменників року
Журнал Forbes оприлюднив рейтинг найбільш високооплачуваних авторів 2016 року. Перше місце у ньому займає автор серії романів про інспектора Алекса Кросса Джефф Паттерсон, він заробив $95 млн.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

На 2 місці у рейтингу письменників-мільйонерів автор бестселера «Щоденник слабака» Джефф Кінн зі стаками $19,5 млн. Замикає трійку британська письменниця Джоан Роулінг, яка написала серію книжок про чаклуна Гаррі Поттера і заробила на цьому $19 млн.

Джон Грішем ($ 18 млн) – авторка низки бестселерів, екранізованих в Голлівуді («Час вбивати», «Фірма», «Камера») опинилася на четвертому місці. На 5 сходинці автори романів-бестселерів Нора Робертс і Даніела Стіл, компанію їм склав «король жахів» Стівен Кінг – у всіх по $15 млн. Восьме місце в рейтингу дісталося Е.Л. Джеймс ($ 14 млн), яка відома за книгу «П’ятдесят відтінків сірого».

Дев’яту позицію розділили Пола Хокінс («Дівчина в поїзді»), Джон Грін («Винні зірки») і Вероніка Рот («Дивергент») – цьогоріч одержали по $10 млн.

Замикають топ-10 ще три автори: Ден Браун («Код да Вінчі»), Рік Ріордан (романи про Персі Джексона) та Джордж Мартін («Пісня льоду і вогню»). Кожен з них заробив по $9,5 млн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.