Великогабаритні вантажівки руйнують волинські дороги. ВІДЕО

Великогабаритні вантажівки руйнують волинські дороги. ВІДЕО
На Волині великогабаритні вантажівки руйнують дороги та, аби не платити штраф за перевищений ліміт вантажу, оминають ваговий контроль. Аби оминути пост, який знаходиться у селі Гірка Полонка, вони об’їжджають сільськими дорогами, що не призначені для руху великогабаритних автомобілів.

Повідомляє hromadske.volyn.ua

Активіст «Автомайдану України» Сергій Кушнір розповідає, що висока температура повітря та перевантажені автомобілі руйнують дороги. У селі Гірка Полонка знаходиться ваговий контроль, де вантажівки зважують. Проте багато водіїв, аби не платити штраф та не втрачати час на стоянках, просто оминають цей пунк, об’їжджаючи його сусідніми селами.

«Сьогодні за годину роботи виявили вже три автомобілі, що їхали з перевантаженням. Зараз працівники правоохоронних органів складають протоколи», – заначив Сергій.

«Передаємо чек інспектору, інспектор складає акт і складає розрахунок плати за утримання дороги. Тобто кілометраж, який він проїхав, де він завдав шкоди автодорозі», – розповів начальник габаритно-вагового контролю ДП «Волинський облавтодор» Анатолій Марич.

Нагадаємо, що з 21 жовтня 2015 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 869, якою заборонив рух автомобільними дорогами загального користування державного значення вантажівкам загальною вагою понад 40 тонн, а на дорогах місцевого значення – важковаговикам з навантаженням на вісь понад 7 або фактичною масою понад 24 тонн.

Також варто зазначити, що від початку літа рух автотранспорту масою понад 24 тонни з навантаженням сім і більше тонн на вісь за температури повітря +28ºС і вище заборонили на всіх українських автомобільних дорогах державного значення. Заборона діятиме протягом усього літнього періоду в денну пору доби з 11:00 до 23:00.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Великогабаритні вантажівки руйнують волинські дороги. ВІДЕО
11 серпень, 2016, 14:52