Українські заробітчани рятують польський ринок праці - експерт

Українські заробітчани рятують польський ринок праці - експерт
Поляки все частіше виїжджають на роботу в заможніші країни Європи. Тому ринок щороку потребує більшої кількості робочої сили. Українські заробітчани здатні закрити ці прогалини.

Про це розповів Кшиштоф Інґльот, експерт ринку праці рекрутингової компанії "Work Service" в інтерв'ю "Польському радіо".

"На сьогодні в Польщі маємо таку ситуацію: в Бюро зайнятості без відгуку залишається 200 тисяч вакантних місць праці. При цьому з-за кордону полякам надходять хороші пропозиції роботи. Тому й маємо рекордну кількість працівників з України – понад 600 тисяч. Вони наразі рятують польський ринок праці. Без сотень тисяч українців, - а це вже кожен 16-тий працівник, - на польському ринку праці було б дуже тяжко", - прокоментував ситуацію Кшиштоф Інґльот.

Виїжджають поляки переважно в Німеччину, Францію, Великобританію. Німецьке міністерство праці підрахувало: до 2030 року на внутрішньому ринку праці може бракувати до 10 мільйонів осіб. Відповідно, буде декілька мільйонів робочих місць, які необхідно заповнити працівниками.

"Німецька економіка радше не дозволить собі на зупинку і вона буде спокушати працівників високими зарплатами. Якщо треба буде, то вона підніме їх ще на 10-20%. А Польща не зможе так швидко у двічі-тричі підняти зарплати, бо наша економіка повинна мати для цього трохи більше часу. Тому для Польщі українські працівники – це історичний шанс. Оскільки вони заповнюють солідну прогалину, яка в майбутньому буде посилюватися", - наголосив експерт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Это не Украинцы спасают Польский рынок труда!Это Украинцы пытаются выжить в своей стране,за счет стабильной и оплачиваемой работы в Польше! Найти достойную работу,с хорошей зарплатой в Украине, простому рабочему,невожможно(какие предприятия нашего города работают посчитайте и все поймете)!!!
Відповісти
Розікрала і розвалила неньку сволочна влада ,людям треба підніматись і братись за зброю ,бо самий страшний ворог -це своя влада .
Відповісти
Останні новини
Українські заробітчани рятують польський ринок праці - експерт
13 серпень, 2016, 01:38