Войтович хоче позбутися «піаністів»

Войтович хоче позбутися «піаністів»
Щоб депутати Волиньради не голосували за своїх колег, які відсутні у залі, треба внести певні зміни до регламенту ради і українського законодавства - таку думку озвучив голова обласної ради Володимир Войтович.

Під час прес-конференції 30 грудня журналісти запитали голову облради: які санкції застосовуватимуть до депутатів, які голосують картками однопартійців, коли тих не має на своїх місцях? Володимир Войтович відповів, що хотів би мати «такі важелі впливу», але «на жаль законодавство і регламент цього не передбачає».

Варто зауважити, що 27 грудня обранці волинської громади працювали з новою системою голосування та озвучення «Віче», яка є набагато досконаліша та сучасніша за попередню.

«Я би наполягав, щоби в регламенті прописати і дати мені такі повноваження, або працівникам апарату облради, вилучали картку з гнізда системи, коли депутата не має на місці. Якщо таке право в мене буде - я робитиму це. Але бути некоректним у ставленні до кожного депутата я не дозволю», - сказав Войтович.

Але проблема полягає не лише в цьому. В регламенті облради передбачено, що депутат сам отримує картку, нею користується. А по закінченню сесії її здає.

«Не всі здають картки, є регламентна норма - її треба дотримуватись. Із минулої системи багато карток загублено. Зараз такого не має, але депутати забирають картки із собою»,- наголошує високопосадовець.

Також голова облради зазначив, якщо депутат втратив картку, то купує її за свої кошти. Ціна однієї – 82 гривні. Як розповіли під час прес-конференції працівники виконавчого апарату облради, дізнавшись вартість депутатської картки, після сесії 29 грудня здати її прийшли «далеко не бідні люди».

«Можна заплатити гроші і виготовити кілька карток-дублікатів. Тому ми працюватимемо над регламентними норами і знаходитимемо можливість впливати на депутатів. Я не скажу, що в них забагато свободи, але часто не дотримуються, м’яко кажучи, етичних норм», - сказав Войтович.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Войтович хоче позбутися «піаністів»
30 грудень, 2011, 14:40