Україна може стати експортером електромобілів для Європи

Україна може стати експортером електромобілів для Європи
В Україні можуть з'явитися автомобільні заводи, які виготовлятимуть електромобілі для європейського ринку.

Згідно з угодою з ЄС, українські товари через 7 років можна буде експортувати в Європу без мита. Це залучить інвесторів, які будуватимуть автозаводи в Україні, розповів Gazeta.ua Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів.

"Вже за 7 років, згідно з нашою угодою з ЄС, у нас буде нульове мито під час ввезеня автомобілів на європейський ринок. Тоді є шанс, що прийдуть інвестори, враховуючи дешеву освічену робочу силу та недорогу електроенергію, і побудують нові заводи та створять робочі місця. Тож ми будемо експортувати автомобілі на європейський ринок так само, як зараз виготовляємо автозапчастини для Європи", - каже Олег Назаренко.

У період, коли ставки стануть нульовими, будуть популярними автомобілі, що працюють на електроенергії. Як каже експерт, саме таку техніку могли б випускати в Україні.

"Електромобілі на ринку нині найперспективніші. Нині вони не такі популярні, бо дорожчі через високу вартість акумуляторних батарей. Думаю, що через 5-7 років ми побачимо ривок технологій, і ці автомобілі стануть дешевшими. Згадайте, як відеомагнітофон був розкішшю. Проте, потім він з'явився у кожному домі, а потім почали випускати і формат DVD тощо. Така ситуація буде з електромобілями. Думаю, через 10 років на ринку продаватимуть 20-30% електромобілів", - розповів Назаренко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще бужде космодром у Васюках для регулярних польотів на Марс
Відповісти
наші фахівці вже збудували 8 космопортів, а тепер будуть базу для прийома інопланетян. через таємницю не можу сказати де
Відповісти
Машины делать,это не в носу,козявки колупать!!!Откуда такой бред!Болты молотком забивать,ну да,оно еще и поедет???Насмешили!Хватило наших,ведер с болтами!!!
Відповісти
Останні новини
Україна може стати експортером електромобілів для Європи
16 серпень, 2016, 00:27