Новий дитсадок за Там-Тамом отримав завідуючого

Новий дитсадок за Там-Тамом отримав завідуючого
Члени постійної комісії міськради з питань освіти, науки, культури, мови під час засідання 19 вересня погодили створення нового дитсадка №40 що у 55-ому мікрорайоні Луцька.

Про це пишуть Волинські Новини.

Щоправда, депутати бідкалися, де у бюджеті міста взяти додаткові кошти на функціонування закладу, зазначає видання.

Трохи більше мільйона гривень треба додатково передбачити у бюджеті міста на потреби нового дитсадка до кінця року, розповів начальник управління освіти Луцької міськради Олег Гребенюк.

З його слів, лише на оплату праці й нарахування потрібно буде витратити понад 350 тисяч гривень, ще майже 120 тисяч ‒ на оплату за спожиті енергоносії.

Гребенюк додав, що наразі завершуються внутрішні роботи у щойно зведеному приміщенні дитсадка, уже замовлені меблі, попередньо призначено завідувача закладу.

Очолити дитсадок має Ольга Швардовська, яка, за словами головного освітянина міста, має належний досвід роботи в освітній галузі. У колективі закладу, стверджує Гребенюк, ‒ здебільшого молоді педагоги і техперсонал.

У дитсадку працюватиме 10 груп з розрахунковою кількістю 200 вихованців. «Але, виходячи з практики, то буде не менше 250 дітей», ‒ наголосив Гребенюк. Він додав, що наразі у черзі в дитсадки – понад тисяча маленьких лучан і найбільше з них мешкає у 33 і 40 мікрорайонах Луцька.

Голова постійної комісії міськради з питань освіти, науки, культури, мови Анатолій Пархом’юк закликав колег підтримати ініціативу відкриття закладу вже цього року, але зауважив, що складно буде передбачити кошти з міського бюджету на функціонування дитсадка. Депутат припустив, що можна спробувати долучити до цієї справи спонсорів і меценатів.

Зрештою, комісія підтримала проект рішення. Втім, остаточно щодо цього питання визначаться депутати під час чергової сесії Луцької міськради, що запланована на 26 вересня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Новий дитсадок за Там-Тамом отримав завідуючого
19 вересень, 2012, 15:10