Волинську владу закликають відреагувати на заяву Польщі щодо визнання Волинської трагедії геноцидом

Волинську владу закликають відреагувати на заяву Польщі щодо визнання Волинської трагедії геноцидом
Міжнародне громадське об’єднання «Волинське братство» звернулося до Волинської ОДА та Волинської облради із зверненням щодо належного реагування представників обласної влади відносно резолюції Сейму Республіки Польща про визнання дій УПА та інших українських організацій у 1943-1945 рр. на території Волині геноцидом.

Про це представники МГО заявили сьогодні, 23 серпня, під час прес-конференції.

Зокрема, почесний голова МГО «Волинське братство» Сергій Шевчук наголосив на тому, що резолюція Сейму Республіки Польща стала прикрою антиукраїнською подією. На його думку, цьому сприяли кілька факторів, зокрема, ріст шовіністичних настроїв у Польщі, а саме ряд антиукраїнських публікацій, які, швидше за все, за словами Сергія Шевчука, готуються в Росії.

Другим фактором підриву українсько-польських стосунків, як запевнив Сергій Шевчук, стала авіакатастрофа, у якій загинув президент Польщі Лех Качинський, а на його місце прийшов інший політик, який не так позитивно налаштований щодо України. Окрім того, нині в польському політикумі часто виникають суперечки, а для того, аби знайти цьому якесь пояснення, учасники конфлікту шукають зовнішнього ворога, наприклад, вояків УПА або ж події Волинської трагедії.

Відтак представники МГО «Волинське братство» звертаються до представників обласної ради з вимогою відреагувати на заяви Польщі щодо визнання подій 1943-1945 рр. на території Волині геноцидом. З такою ж заявою організація звертається і до Верховної Ради України.

«Не можна про це мовчати! Ми повинні про це говорити та розповідати, як усе було насправді. Адже спочатку це визнала Польща, а за нею слідом це зробить і Росія, і інші країни. Тому наші дипломати повинні зробити все можливе, аби переконати світ в тому, що це не було геноцидом», - наголосив Сергій Шевчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
розважалися козаки і шляхтичі...
Відповісти
Новини почитати - там ми, українці, походу самі небезпечні в світі!
Відповісти
Нема такого ступеню порівння в укр. мові,як "самі най"...Є просто най і все. Вживаючи саме те слово Ви попуризуєте рос. мову
Відповісти
То був не геноцид, а визвольна боротьба українського народу,як за часів Хмельницького.Нема чого ляхам і євреям топтати нашу землю.Якби не 2 світова війна,то ми й далі були під польським володарюванням.
Відповісти
Переконувати треба історичними фактами, це повинні робити вчені історики, а не політики обох країн.Це не питання політиків !!!!
Вони тільки шкодять....
Відповісти
Факт залишається фактом,молодці поляки,бо і упа і сталін і гітлер це вбивці ,і нема різниці чи це бандера чи сталін,крові пролили в ті часи всі
Відповісти
О,вже під другою статею чути сьогодні голос московського патріархату
Відповісти
Останні новини
Волинську владу закликають відреагувати на заяву Польщі щодо визнання Волинської трагедії геноцидом
23 серпень, 2016, 17:43