Більшість відвідувачів Форуму видавців у Львові за вхід не платила. ФОТО

Більшість відвідувачів Форуму видавців у Львові за вхід не платила. ФОТО
За 4 дні книжковий ярмарок у Львові відвідали 45 тисяч гостей, з них більша половина – безкоштовно.

Про це 20 вересня повідомляють організатори Форуму видавців.

За квитками на Форум цього річ потрапили 21650 відвідувачів, йдеться в офіційній статистиці. З них: благодійники, які здали книжки на акцію «Українська книга - сільським бібліотекам» - 1812; пенсіонери за акцією «Третій вік: задоволення від читання» - 6318;вчителі і викладачі ВНЗ за попередньою реєстрацією – 2236;бібліотекарі та працівники установ культури за попередньою реєстрацією – 1807;представники громадських організацій – 1633; школярі – 1886.

Крім того, пройшло не менше, ніж 4 тисяч осіб у безкоштовні години (щодня півгодини після відкриття і за півгодини до закриття вхід безкоштовний).

Учасниками ярмарку у 2012-му році стали 764 українські та іноземні видавництва книжок та періодичних видань, видавничі і книготорговельні організації, виробники та розповсюджувачі електронних видань, програмного забезпечення, аудіо- та відеопродукції. Серед учасників також громадські організації, літературні агенції, культурні центри та фонди.
У заходах Форуму взяли участь 337 авторів.

На Форумі видавців акредитували 405 журналістів, які представляли 234 ЗМІ.

На здобуття премії «Найкраща книга Форуму 2012» письменники подали 378 книжок, з них журі визначили 18 найкращих. Оскільки журі цьогоріч не обрало гран-прі, то призовий фонд Форуму видавців – 50 тисяч гривень, буде розподілено між усіма лауреатами.

Протягом благодійної акції «Українські книжки – сільським бібліотекам» львів’яни зібрали 2341 книжку. Усі зібрані книги будуть передані сільським бібліотекам Львівщини. Партнер акції Міжнародний фонд «Відродження».




Довідка

Форум видавців у Львові – найбільший в Україні книжковий ярмарок та міжнародний літературний фестиваль. Має статус Національного згідно з Указом Президента України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що то, Волинський національний університет перейменувався, але нинішню свою недолугу назву на міжнародних форумах соромиться показувати? (див 2 фото)
Відповісти
більшість - вона, тому й не платилА
Відповісти
Останні новини
Більшість відвідувачів Форуму видавців у Львові за вхід не платила. ФОТО
21 вересень, 2012, 08:13